Ροδιακά: Πόσο περήφανοι αισθάνονται όλοι αυτοί;

Ροδιακά: Πόσο περήφανοι αισθάνονται όλοι αυτοί;

Ροδιακά: Πόσο περήφανοι αισθάνονται όλοι αυτοί;

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 476 ΦΟΡΕΣ

Τον Κώστα Σαμιωτάκη, η κοινωνία της Ρόδου τον γνωρίζει σχεδόν 30 χρόνια.
Όλοι γνωρίζουν επίσης τον αγώνα και τις αγωνίες του αλλά και το πόσο έντιμα πορεύτηκε και πορεύεται στον δύσκολο αυτόν χώρο της δημοσιογραφίας, τρεις δεκαετίες τώρα.


Πέσαμε από τα σύννεφα χθες, όταν μάθαμε ότι κλήθηκε στο αστυνομικό Τμήμα για να... δώσει εξηγήσεις σε άρθρο - καταγγελία που είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο. Νομίζαμε στην αρχή ότι ήταν μια από τις γνωστές του πλάκες.
Τελικά, το «έγκλημα» που διέπραξε ήταν επειδή ως γονέας παιδιού με ειδικές ανάγκες, είχε το... θράσος να ζητήσει να ισχύσει το αυτονόητο που ισχύει σε άλλες χώρες του εξωτερικού, στην Αθήνα ή άλλες μεγάλες πόλεις της χώρα μας: Να λειτουργήσει δηλαδή και στη Ρόδο εντός ή εκτός του νοσοκομείου οδοντιατρείο για τα παιδιά εκείνα που είναι άτομα με ειδικές ανάγκες και τα οποία χρειάζονται ολική νάρκωση προκειμένου να γίνει ακόμα και η πιο απλή επέμβαση από εξειδικευμένο γιατρό.
Με το σκεπτικό λοιπόν ότι οι αναρτήσεις του, προκαλούν χρήστες του διαδικτύου να κάνουν σχόλια κατά του Νοσοκομείου(!!!) αντί να δοθεί δημόσια απάντηση (ακόμα και σε αυστηρό ύφος με ανακοίνωση του Νοσοκομείου) κατατέθηκε αναφορά στην Εισαγγελία από την διοικήτρια με αποτέλεσμα να κληθεί στο ΑΤ Ρόδου ο δημοσιογράφος όπου του έγιναν συστάσεις!

Τι είδους συστάσεις δηλαδή;
Να σωπάσει και να μην λέει τον πόνο του;
Να σταματήσει να διεκδικεί αυτό που οι υπόλοιποι γονείς παιδιών ΑΜΕΑ σε άλλες περιοχές έχουν;
Να γίνει καλό παιδί και να μην... κακοκαρδίζει τους Πολάκηδες ανά τη χώρα;
Τους Πολάκηδες, που με περισσή ευκολία (κρυπτόμενοι πίσω από την βουλευτική τους ασυλία) χαρακτηρίζουν βρίζουν και προσβάλλουν ασύστολα χωρίς κανέναν διαχωρισμό και ηθικό φραγμό:
δημοσιογράφους, εισαγγελείς, δικαστικούς, δικηγόρους, επαγγελματίες και πρόσφατα νοσοκομειακούς γιατρούς!
Κι αν όντως υπήρχαν ύβρεις κατά οποιουδήποτε από άλλους χρήστες του Facebook, γιατί ο εισαγγελέας και η αστυνομία δεν κάλεσαν αυτούς και κάλεσαν τον Κώστα Σαμιωτάκη;

Και για να μην μακρηγορούμε: Περιμένουμε από όλους τους «λαλίστατους» και ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους βουλευτές μας, τα κόμματα, τους πολιτευτάδες και τους λοιπούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα αυτό.
Περιμένουμε όμως ακόμα περισσότερο, να δούμε και πώς, ποιοι και πότε θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ίδια την κοινωνία μας, για το τί θα απογίνουν αυτά τα παιδιά που έτυχε να ανήκουν σε ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες και οι γονείς τους δεν έχουν την πολυτέλεια να τους μετακινήσουν σε εξειδικευμένα ιατρεία και νοσοκομεία των Αθηνών.
Θα περιμένουμε... όσο χρειαστεί.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες