Μεγάλες ζημιές υπέστη απο την κακοκαιρία το νησί της Σύμης

Εκτεταμένες ζημιές σε όλα τα δίκτυα υποδομών έχει υποστεί το νησί της Σύμης από την χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση ενώ και αρκετές από τις επιχειρήσεις του νησιού και κατοικίες έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο νησί ειδικά μηχανήματα που στάλθηκαν από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ομάδες εθελοντών που ξεκίνησαν την αποκατάσταση των ζημιών ενώ από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί και συντονίζει τις προσπάθειες ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού αφού ο σταθμός παράγωγης ρεύματος που υπάρχει στο νησί έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια για την μεταφορά ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους από την Ρόδο για να μπορέσει να επανέλθει το ηλεκτρικό ρέμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι δρόμοι του νησιού , το δίκτυο ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης ενώ έχουν πλημμυρίσει καταστήματα και σπίτια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση στην αστυνομία και εκτιμάται οτι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν δεν είχαν επιβάτες.

 
 
 

Φωτογραφίες Χρήστος Ευστρατίου