Κάθειρξη 5 ετών σε δύο διαρρήκτες

Ούτε μέρα δεν κατάφεραν να μειώσουν  στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου την πρωτόδικη ποινή που τους είχε επιβληθεί, δύο 35χρονοι αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται για σειρά διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν στο νησί της Ρόδου πριν από επτά χρόνια.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο διατήρησε την ποινή των 5 ετών κάθειρξης που είχε καταδικαστεί ο πρώτος 32χρονος, ενώ απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του δευτέρου, ο οποίος επίσης διατηρεί την ίδια ποινή της κάθειρξης των 5 ετών που επίσης του είχε επιβληθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε η κα. Μαρία Κρικοπούλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι οι δύο 35χρονοι διέπραξαν κλοπή χρηματοκιβωτίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Επαρχιακή Οδό Ρόδου – Λίνδου και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο καταστήματος Σούπερ Μάρκετ στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου, 2010 στις 4.30 τα ξημερώματα, αφού έσπασαν την γυάλινη είσοδο του καταστήματος, μπήκαν μέσα σε αυτό και προσπάθησαν με τη χρήση βαριοπούλας και ηλεκτρικού τροχού να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Στις 21 Αυγούστου, στις 3 παρά τέταρτο  τα ξημερώματα, αφού έσπασαν με βαριοπούλα και τσεκούρι την τζαμαρία, πρατηρίου υγρών καυσίμων μπήκαν μέσα σε αυτό και πήραν το ποσό των 9.475 ευρώ.

Στη συνέχεια με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο το μετέφεραν σε αγροτική περιοχή στ΄ Αφάντου και αφού το παραβίασαν πήραν το ποσό που είχε μέσα.
Κατά την εξέτασή τους, προσδιόρισαν το σημείο που είχαν μεταφέρει το χρηματοκιβώτιο το οποίο και απέδωσαν στον παθόντα.

Επίσης, στην κατοχή τους, είχε βρεθεί και είχε κατασχεθεί το χρηματικό ποσό που παραδόθηκε στον κάτοχό του δύο πλαστές άδειες οδήγησης ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τους υπήρχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας Ρόδου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.