Άβατο για το κράτος το κρατίδιο του Καρακόνερου

Άβατο για το κράτος το κρατίδιο του Καρακόνερου

Άβατο για το κράτος το κρατίδιο του Καρακόνερου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3089 ΦΟΡΕΣ

το νοσοκομείο κατέληξαν τρεις πυροσβέστες από την επίθεση τσιγγάνων. Την επέμβαση του Εισαγγελέα και της Πολιτείας ζητούν οι συνδικαλιστές

Επίθεση με ξύλα, πέτρες και φωτοβολίδες από αθίγγανους δέχτηκαν Πυροσβέστες, όταν επιχείρησαν να σβήσουν φωτιά που είχε εκδηλωθεί στον καταυλισμό στο Καρακόνερο!

Οι συνδικαλιστές Πυροσβέστες σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν όλους τους αρμόδιους φορείς που παρά τα συνεχή περιστατικά, απλώς .. σφυρίζουν αδιάφορα και ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα αλλά και της φυσικής και πολιτικής τους ηγεσίας για την προστασία των συναδέλφων τους! Σε διαφορετική περίπτωση οι συνδικαλιστές Πυροσβέστες προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη!

Η .. σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το επεισόδιο που σημειώθηκε τη περασμένη Παρασκευή (10 Νοεμβρίου 2017) , σε βάρος Πυροσβεστών που πήγαν στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Καρακόνερο για να κάνουν τη … δουλειά τους!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κλήθηκε να μεταβεί εντός του καταυλισμού των ΡΟΜΑ, για την κατάσβεση πυρκαγιάς. Την ώρα όμως που οι τρεις Πυροσβέστες που ήταν πλήρωμα στο Πυροσβεστικό όχημα, «επιχειρούσαν», δέχτηκαν από ομάδα ΡΟΜΑ επίθεση με πέτρες και ξύλα, ενώ δεν δίστασαν να βάλουν εναντίον τους και με πιστόλι φωτοβολίδας!

Μιλώντας στην «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Χατζηκυριάκος εξήγησε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχονται «επίθεση» την ώρα που πράττουν το καθήκον τους οι συνάδελφοι του και είπε πως κάθε χρόνο σημειώνονται τουλάχιστον 2-3 σοβαρά περιστατικά. Ο ίδιος επεσήμανε ότι παρά τις ενημερώσεις που έχουν κάνει προς κάθε αρμόδιο φορέα, η κατάσταση παραμένει η ίδια και γνωστοποίησε ότι για αυτό εφεξής θα αναλάβουν οι ίδιοι «δράση».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηκυριάκος δήλωσε ότι «από εδώ και πέρα θα κάνουμε χρήση κάθε νόμιμο και νομικό δικαίωμα έχουμε και θα πράττουμε τα δέοντα κατά παντός υπευθύνου»!

Το «κρατίδιο» στο Καρακόνερο
Πράγματι η κατάσταση μέσα και γύρω από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο!
Συσκέψεις επί συσκέψεων, δηλώσεις και υποσχέσεις συμπληρώνουν τη «λίστα» με τις μέχρι τώρα ενέργειες, καμία από τις οποίες ωστόσο δεν έχει επιφέρει την όποια επίλυση ή έστω βελτίωση του προβλήματος.

Ένα αυτόνομο «κρατίδιο» με δικούς του νόμους και κανόνες, που έχει καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος για την τοπική κοινωνία!
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην συγκεκριμένη αυτή περιοχή, ακόμη και με τραυματισμούς ανυποψίαστων πολιτών που έτυχε απλώς να περάσουν από εκεί, ή η παραβατικότητα που καταγράφεται με δράστες κατοίκους του καταυλισμού!

Και βέβαια ουδείς λόγος για τις χιλιάδες φωτιές που σχεδόν σε καθημερινή βάση εκδηλώνονται εκεί, με τους πυροσβέστες να μην τολμούν να μεταβούν για το σβήσιμο τους εάν δεν υπάρχει συνοδεία αστυνομίας.
Και όλα αυτά τα γνωστά προβλήματα, φαίνεται να είναι «άγνωστα» για τους υπευθύνους οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια απλώς «σφυρίζουν» αδιάφορα!

Η επιστολή στον Εισαγγελέα και στους αρμόδιους φορείς
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητά με έγγραφό της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου με αφορμή το τελευταίο αυτό επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ενημερώνει τον εισαγγελικό λειτουργό για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου 2017 και τονίζει μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη επίθεση που δεν είναι η πρώτη, έχει αναστατώσει τους πυροσβέστες «αφού οι κλήσεις για κατάσβεση πυρκαγιών στον συγκεκριμένο καταυλισμό είναι καθημερινές και θέτουν σε διαρκεί κίνδυνο τη ζωή και σωματική ακεραιότητα τους. Ταυτόχρονα τέτοιες ενέργειες προκαλούν και φθορές Δημόσιας Περιουσίας αφού ως στόχοι των άνανδρων αυτών επιθέσεων πλην των Πυροσβεστών είναι και τα Πυροσβεστικά Οχήματα».

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να προστατευθούν οι Πυροσβέστες και να επανέλθει η ηρεμία και εργασιακή ειρήνη.

Την παρέμβαση επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητούν οι συνδικαλιστές Πυροσβέστες και από την φυσική και πολιτική τους ηγεσία καθώς σχετικό έγγραφο απέστειλαν τόσο στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς και στους τοπικούς φορείς (Δήμο Ρόδου, Περιφερειάρχη, Βουλευτές κ.α.).

Η ανακοίνωση
Επίσης για το ίδιο θέμα εξέδωσαν και ανακοίνωση για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση μερίδας ΡΟΜΑ, κατά συναδέλφων μας Πυροσβεστών που κλήθηκαν να κατασβήσουν πυρκαγιά εντός του καταυλισμού στην περιοχή Κορακόνερο. Συγκεκριμένα στις 10-11-2017 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κλήθηκε να μεταβεί εντός του καταυλισμού των ΡΟΜΑ στην περιοχή Κορακόνερο, για κατάσβεση πυρκαγιάς.

Την ώρα που οι τρεις (3) συνάδελφοι μας που ήταν πλήρωμα στο Πυροσβεστικό όχημα, «επιχειρούσαν», δέχτηκαν από ομάδα ΡΟΜΑ επίθεση με πέτρες και ξύλα, ενώ δεν δίστασαν να βάλουν εναντίον τους και με πιστόλι φωτοβολίδας!!!

Το συγκεκριμένο περιστατικό που δεν είναι το πρώτο, έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων αντίστοιχων σοβαρών περιστατικών και στα οποία θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε ζωές συναδέλφων μας. Νωπές οι μνήμες από επιθέσεις και λιντσαρίσματα συναδέλφων μας, που είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για προληπτικούς λόγους αφού έφεραν εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού!!!! Νωπές οι μνήμες μας από επιθέσεις κατά συναδέλφων μας με πέτρες και ξύλα, όπως και παλαιότερες επιθέσεις με κυνηγετικό όπλο.

Όλα αυτά είναι γνωστά σχεδόν σε όλη την κοινωνία της Ρόδου, έχουν ειπωθεί, έχουν καταγραφεί, έχουν καταγγελθεί από την Ένωση μας άπειρες φορές, δυστυχώς όμως κατά πως φαίνεται συνεχίζουν να είναι άγνωστα στους άμεσα εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της Ρόδου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αδιαφορία που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα…

Επειδή έχουμε μάθει να μην είμαστε κακοπροαίρετοι, δεν υιοθετούμε απόψεις τρίτων ότι όλη αυτή η ανοχή από μεριάς τους έγκειται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τους καλούμε όμως να διαψεύσουν αυτές τις φήμες, τους ζητάμε να πράξουν το αυτονόητο, να προστατεύσουν πρώτα από όλα τη ζωή και σωματική ακεραιότητα των Πυροσβεστών και κατά δεύτερον την περιουσία (πυροσβεστικά οχήματα) του Κράτους που πληρώνουν όλοι οι συμπολίτες μας από το υστέρημά τους και δεν μπορεί να είναι βορά στις ορέξεις του καθενός.

Πρέπει όλοι οι φορείς να πράξουν τα δέοντα μη επιτρέποντας αυτά τα φαινόμενα ανομίας να συνεχίσουν να υφίστανται.
Εμείς ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Πυροσβεστών δηλώνουμε απερίφραστα ότι το τελευταίο περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής μας.

Επ’ ουδενί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε πλέον τους Πυροσβέστες έρμαιο στις ορέξεις κάποιον ανεγκέφαλων ανθρώπων, να επιτρέψουμε να κινδυνέψει ξανά η ζωή ή η σωματική ακεραιότητα τους. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανά να ρισκάρουν τη ζωή τους για να κατασβήσουν μία πυρκαγιά, ιδιαίτερα όταν αυτή βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο και δεν υπάρχει ο κίνδυνος επέκτασης της εκτός καταυλισμού.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι πλέον δεν θα αφήσουμε άλλο την τύχη των συναδέλφων μας σε λάθος χέρια και επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε ένδικου μέσου προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας που δεν είναι άλλος από την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος Ιωάννης
Ο Πρόεδρος
Χατζηκυριάκος Ιωάννης”

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου