Σκυλιά έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι στο... αεροδρόμιο Ρόδου

Ερωτηματικά και απορίες προκαλεί η νέα περίπτωση αδέσποτου σκυλιού που εθεάθη να τριγυρνά μέσα στη ζώνη του αερολιμένα Διαγόρας Ρόδου και πολύ κοντά στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη «Ροδιακή» συμπολίτισσά μας, γύρω στις 6 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, πήγε στο αεροδρόμιο της Ρόδου προκειμένου να παραλάβει την κόρη της που θα έφθανε από την Αθήνα.

Περνώντας από την περιοχή του Παραδεισίου σταμάτησε μαζί με τα εγγόνια της και περίμεναν έξω από την περίφραξη για να δουν το αεροσκάφος να προσγειώνεται λίγη ώρα αργότερα.

Στην διάρκεια που περίμεναν, διαπίστωσαν ότι ένα σκυλί άσπρου χρώματος, έτρεχε μπροστά τους μέσα από τον διάδρομο προσγείωσης(!!!) του αεροδρομίου.

Έχοντας στο μυαλό της η συμπολίτισσα μας όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, επικοινώνησε φοβισμένη όπως ανέφερε με την Άμεσο Δράση της αστυνομίας στην περιοχή μας (100) όπου και ανέφερε το περιστατικό.

Με την σειρά τους οι αστυνομικοί την ευχαρίστησαν και στη συνέχεια ενημέρωσαν τους αρμόδιους στο αεροδρόμιο για να λάβουν τα σχετικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, αεροσκάφος που θα εκτελούσε πτήση από τη Ρόδο στην Αθήνα, χτύπησε τρία σκυλιά στην διάρκεια της απογείωσής του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει εκ νέου στο αεροδρόμιο για να γίνει ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Για παρόμοια προβλήματα που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν, είχαν ενημερώσει με σχετική επιστολή τους προς κάθε αρμόδια αρχή και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ενώ μόλις πρόσφατα έγινε και νέα περίφραξη σε ορισμένα ευάλωτα σημεία του αεροδρομίου Διαγόρας.