Συνεχίζονται οι εργασίες στη Σύμη

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί στη Σύμη, από τα μηχανήματα της περιφέρειας και των εργολάβων με τους οποίους συνεργάζεται, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το έργο απομάκρυνσης των υλικών που μεταφέρθηκαν με τα ορμητικά νερά της βροχής πριν από περίπου δέκα μέρες, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Στο νησί μετέβη προχτές ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρησιακής ετοιμότητας Χρήστος Ευστρατίου, για να δει από κοντά πως εξελίσσονται οι εργασίες και αν χρειαστεί να συντονιστούν πρόσθετες ενέργειες.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» οι καθαρισμοί συνεχίζονται κανονικά, όμως εστιάζονται στο οδικό δίκτυο που συνδέει τον Πανορμίτη με την πρωτεύουσα του νησιού, η οποία έχει σχεδόν καθαριστεί από όλα τα υλικά που μετέφερε ο ορμητικός χείμαρρος.
Σύμφωνα με τον κ. Ευστρατίου οι εργασίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα που διανύουμε και αν χρειαστεί τότε τα μηχανήματα θα δουλέψουν και την επόμενη, μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.   

Σύντομα αναμένεται να σταλούν στην περιφέρεια και οι αιτήσεις των επιχειρηματιών της Σύμης που υπέστησαν ζημιές προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή από το κλιμάκιο για την κατάθεση αποζημιώσεων.