Αθώοι οι δύο Πακιστανοί και ο Ινδός

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας Ινδός και δύο Πακιστανοί οι οποίοι κατηγορούνταν για ληστεία και σωματική βλάβη από κοινού σε βάρος 42χρονου ομοεθνή τους!

Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Δέσποινας Κοκάρη και απάλλαξε τους τρεις αλλοδαπούς από κάθε κατηγορία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έγινε στις 13 Αυγούστου 2012 το μεσημέρι ωστόσο η ληστεία φέρεται σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα να έγινε στις 9 Αυγούστου 2012 το βράδυ με δράστες τους δύο Πακιστανούς ηλικίας 27 και 37 ετών και έναν 25χρονο Ινδό.

Οι τρεις αλλοδαποί φέρονται να μπήκαν στο σπίτι όπου διέμενε ο 42χρονος Πακιστανός και εκεί με την χρήση βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι φερόμενοι ως δράστες και ο παθών συγκατοικούσαν στο παρελθόν για αυτό και αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας από τον 42χρονο Πακιστανό.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προσήχθησαν το απόγευμα της 20ης Αυγούστου 2012 οι τρεις δράστες, οι οποίοι  δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, όμως η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τους τρεις αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις άνδρες απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν πως η υπόθεση δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζει ο 42χρονος Πακιστανός ο οποίος είναι τελικά αυτός που τους οφείλει το ποσό των 300 ευρώ που του είχε δανείσει ο 27χρονος συμπατριώτης του.

Οι ίδιοι επεσήμαναν πως δεν έγινε καμία ληστεία ή οποιαδήποτε επίθεση κατά του 42χρονου αλλοδαπού και προσκόμισαν και σχετικές βεβαιώσεις – καταθέσεις μαρτύρων.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αλλοδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.