Στο τελικό στάδιο προς την ολοκλήρωσή της στο τέλος Μαρτίου, εισέρχεται η κατασκευή της γέφυρας Αφάντου

Στο τελικό στάδιο προς την ολοκλήρωσή της στο τέλος Μαρτίου, εισέρχεται η κατασκευή της γέφυρας Αφάντου

Στο τελικό στάδιο προς την ολοκλήρωσή της στο τέλος Μαρτίου, εισέρχεται η κατασκευή της γέφυρας Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 798 ΦΟΡΕΣ

Γιώργος Χατζημάρκος: «Με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και σοβαρότητα, αποχαιρετούμε οριστικά την εποχή του “περίπου”»

Επίσκεψη στο εργοτάξιο της Γέφυρας Αφάντου, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα το πρωί, για να διαπιστώσει την πορεία εξέλιξης του έργου.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Νικολής, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα, Στέργος Στάγκας, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΥΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Νίκος Οικονόμου, και ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων της Περιφέρειας και επιβλέπων του έργου, Γιάννης Κυπραίος.

Στην διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης στο εργοτάξιο, εκτός από την εξέλιξη του έργου, εξέτασαν και τον βαθμό προετοιμασίας για την εκτροπή της κυκλοφορίας, ενόψει της εισόδου του έργου στην τελική φάση προς την ολοκλήρωσή του, στα τέλη Μαρτίου.

Διαπιστώθηκε ότι το έργο εξελίσσεται ομαλά και εντός του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε εξ αρχής. Την προσεχή Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, θα κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, από Λίνδο προς Ρόδο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το ρεύμα κυκλοφορίας από Ρόδο προς Λίνδο, προκειμένου η κατασκευή της γέφυρας να προχωρήσει στην τελική της φάση.

Στόχος της περιφερειακής αρχής παραμένει, τέλος Μαρτίου το έργο της νέας γέφυρας Αφάντου να έχει ολοκληρωθεί και η Εθνική Οδός Ρόδου Λίνδου να έχει δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, προκειμένου να μην υπάρχει ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού κατά την τουριστική περίοδο.

Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Η μεγάλη πρόκληση της περιόδου είναι να ισορροπήσουμε την ανάγκη κάλυψης των μεγάλων αναγκών των νησιών και της κοινωνίας, την εποχή που αντιμετωπίζουμε και τα περισσότερα προβλήματα στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Αυτό επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και σοβαρότητα, αποχαιρετώντας οριστικά την εποχή του “περίπου”. Και αυτό το έργο θα παραδοθεί στην ώρα του με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού της Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο