Οι αυτόκλητοι «ειδήμονες» και οι ευνούχοι  γνωρίζουν άριστα αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι

Γράφει ο πολιτευτής Δωδεκανήσου Ηλίας κ. Κυπραίος

Στις δύσκολες εποχές παρατηρείται πάντα το φαινόμενο της εμφάνισης των διάφορων «ειδημόνων», οι οποίοι, με την ακάθεκτη έπαρση μιας «αξιόζηλης» μεγαλόνοιας, εκφέρουν απόψεις επί παντός επιστητού, ενώ η εμμονή τους να καταπιάνονται με επίμαχα και αντιλεγόμενα θέματα, δεν παρέχει καμιά χρησιμότητα και δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο σκοπό, παρά να επιτείνει τη σύγχυση και μάλιστα όταν οι κατάφωρα αντιτιθέμενες μεταξύ απόψεις, δεν δημιουργούν την αίσθηση μιας απαιτούμενης ανθρώπινης σταθερότητας.     

Είναι όντως περίεργη η τακτική των διάφορων ξένων αυτόκλητων «σωτήρων» της Ελλάδας, οι οποίοι, με την αλαζονεία του δανειστή, υπαγορεύουν προστάγματα και συνταγές διάσωσης που αντί συνεισφέρουν στη θεραπεία, στο τέλος καταλήγουν σε επιδείνωση της ασθένειας.     

Η άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας, τους στερεί τον πλούτο της γνώσης για  τη χώρα μας και για τον Λαό της, πράγμα που έχει ως συνέπεια την έλλειψη αντικειμενικού στοχασμού και αδιαφορία για την αλήθεια και με άγονο φανατισμό να επιβληθούν ατελέσφορα και επιζήμια για τη Χώρα μας προγράμματα.    

Βλέπουμε στα διαδοχικά μνημόνια να αγνοείται η  οποιαδήποτε κατάσταση των καιρών μας και να διαφεύγει και να προσπερνά ανειδοποίητη η σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση.     

Η έμφυτη κρίση και η ιδιοσυγκρασία του λυτρωμένου από κάθε προκατάληψη Ελληνικού Λαού, τον οδηγεί να αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι ένας απλός δανεισμός. Η καταβολή των δόσεων του δανείου συνοδεύεται από δυσβάσταχτους και άκρως επιζήμιους όρους που σε περίπτωση αθέτησής τους, παρέχεται το δικαίωμα στον δανειστή να κατάσχει από τον Λαό ακόμη και την προσωπική του περιουσία, ένεκα αδυναμίας πληρωμής.         

Η πρόσφατη Παγκόσμια Ιστορία μας παρέχει την πληροφόρηση ότι τα δάνεια τα οποία παρέχονται στα κράτη με τον συνδυασμό της επιβολής κοινωνικών προγραμμάτων, δεν χορηγούνται απλώς και μόνο με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια.      

Προηγούνται έρευνες, μελέτες και δημοσκοπήσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες και κοινωνικούς λειτουργούς για κάθε νομό και για κάθε περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν οι ισοπεδωτικές συνέπειες της εφαρμογής τους. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη εξαιτίας της ολιγοφρενούς σπουδής για την υπογραφή των μνημονίων.     

Απτό παράδειγμα έχουμε την περίπτωση της κατάργησης του μειωμένου δασμολογίου στη Δωδεκάνησο, η οποία, πέραν των οικονομικών προβλημάτων, αντιμετωπίζει και τις γνωστές απειλές στα σύνορά της, ενώ ορισμένες προνομιούχες περιοχές της Εσπερίας, συνεχίζουν να απολαύουν, ειδικών και κατ’εξαίρεση, φορολογικών απαλλαγών και διευκολύνσεων, παρά την υποτιθέμενη ισότιμη συμμετοχή όλων των κρατών-μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.