Πεζόδρομος γίνεται τμήμα της οδού Εθνάρχου Μακαρίου

Ευρείες κυκλοφοριακές αλλαγές πρόκειται να γίνουν σύντομα στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση που αποτελεί μέγιστο πρόβλημα. 

Ήδη χθες, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου της Ρόδου προέκρινε σειρά αλλαγών, που δεν θα είναι οι μόνες. 

Η επιτροπή συγκεκριμένα αποφάσισε ομόφωνα την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, την αλλαγή κατεύθυνσης των οδών Πλωτάρχου Μπλέσσα και Τάρπον Σπρινγκς, την αμφιδρόμηση της οδού Γ. Παπανικολάου και τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ακροπόλεως. 
Σχετική απόφαση πήρε πρόσφατα και η δημοτική κοινότητα Ρόδου, σε συνεδρίαση που είχε παραστεί και ο δήμαρχος. 

Το θέμα πάντως για οριστική απόφαση θα έρθει σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο. 
Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:
«1. Η πεζοδρόμηση τμήματος της Εθνάρχου Μακαρίου και ειδικότερα από τη συμβολή της με την οδό Πλωτάρχου Μπλέσσα έως την πλατεία Κύπρου και αλλαγή κατεύθυνσης της Πλωτάρχου Μπλέσσα

2. Αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Τάρπον Σπρινγκς από Παπάγου προς Πλατεία Κύπρου με την αυτή κατεύθυνση με σκοπό την αποσυμφόρηση των οδών Παπάγου και Αβέρωφ.

3. Την αμφίδρομη κίνηση της οδού Γ. Παπανικολάου σε όλο το μήκος της καθώς και η αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Καστελλορίζου από την οδό Κω προς της Πλατεία Χαρίτου με την αυτή κατεύθυνση και τη μονοδρόμηση της οδού Λέρου με κατεύθυνση από Πλατεία Γ. Χαρίτου προς την οδό Γ. Παπανικολάου.
Η αμφιδρόμηση της οδού Γ. Παπανικολάου επιφέρει την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού από τη συμβολή της με την Ακτή Καλύμνου έως την Ηρώων Πολυτεχνείου.

4. Η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ακροπόλεως από τη συμβολή της με τη Βορείου Ηπείρου και την Ανώνυμη οδό (εκκλησάκι Αγίου Νικολάου) έως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο επί της οδού Ακροπόλεως με την αυτή κατεύθυνση».