Αναίρεση απόφασης για υπεξαίρεση ζητά φοροτεχνικός

Την αναίρεση της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε σε υπόθεση υπεξαίρεσης, ζητά με αίτημά του προς τον Άρειο Πάγο, 47χρονος φοροτεχνικός.

Πιο συγκεκριμένα, ο 47χρονος κατηγορείται ότι ως λογιστής ατομικής επιχείρησης, είχε την πάγια εντολή να εξοφλεί τις υποχρεώσεις της, μεταξύ των οποίων αυτές προς το ΙΚΑ Ρόδου, για τις οποίες – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- είχε λάβει τα χρήματα τόσο για τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση για το β΄εξάμηνο του 2007 καθώς και ολόκληρο το έτος 2008.

Ωστόσο ο φοροτεχνικός κατηγορείται ότι δεν τα απέδωσε αλλά ιδιοποιήθηκε παρανόμως το συνολικό ποσό των 11.471 ευρώ που είχε λάβει από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Μετά το σχηματισμό δικογραφίας, το 2012 ο φοροτεχνικός κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για την κατηγορία της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα. 

Κατά της απόφασης αυτής ο 47χρονος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων το 2017 οπότε και απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη. Το δικαστήριο δεν έκανε επίσης δεκτές τις ενστάσεις που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του φοροτεχνικού κ. Στέλιος Κιουρτζής και με την απόφαση του διατήρησε ουσιαστικά την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.  Ωστόσο ο 47χρονος διά του συνηγόρου του κ. Κιουρτζή προσέφυγε πλέον στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.