Ξεκίνησε τη λειτουργία της η σχολή δυτών της Καλύμνου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από το  Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, πρωτοσύγκελο Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.30 το πρωϊ, ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Δυτών Καλύμνου. 

Στην τελετή του αγιασμού ήταν παρόντες  ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ο Διευθυντής της Σχολής και Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης ,ο Υποδιευθυντής της Σχολής, Πλωτάρχης  Θεόφιλος Τσαγκάρης,ο αρχιεκπαιδευτής Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Νέστορας Φρατζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Σταυλάς, ο Αντιδήμαρχος Μικές Ρήγας, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο Διευθυντής της Σχολής και Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης, ο αρχιεκπαιδευτής Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Νέστορας Φρατζής.

Η Σχολή Δυτών Καλύμνου, είναι η μοναδική δημόσια Σχολή που λειτουργεί στην Ελλάδα και πιστοποιεί δύτες. Η διάρκεια της φοίτησης στη Σχολή για την απόκτηση του πτυχίου είναι 40 εργάσιμες ημέρες και θα φοιτήσουν σε αυτή την εκπαιδευτική περίοδο συνολικά 11 σπουδαστές.

Απ’ αυτούς οι 8 θα εκπαιδευτούν ως δύτες, 2 ως επιτηρητές δυτών και ένας ως Κυβερνήτης Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μικρότερο αριθμό σπουδαστών των τελευταίων ετών. Η αιτία είναι, η εποχή που επιλέχθηκε για την φετινή  εκπαιδευτική περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου , που προφανώς δεν εξυπηρετεί τους επιθυμούντες να φοιτήσουν, καθώς και οι περιορισμοί στα όρια ηλικίας.

Διευθυντής της Σχολής είναι ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Καραντζιούνης, Λιμενάρχης Καλύμνου, με αντικαταστάτη τον Πλωτάρχη Λ.Σ. Θεόφιλο Τσαγκάρη, Υπολιμενάρχη.

Αρχιεκπαιδευτής Αξιωματικός Δύτης του Πολεμικού Ναυτικού, θα είναι ο Πλωτάρχης Π.Ν. Άγγελος Κουφός. Τη Γραμματειακή υποστήριξη έχει ο Αρχικελευστής ΛΣ Ιωάννης Κρητικός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην φετινή εκπαιδευτική σειρά συμμετέχουν  και 2 γυναίκες. 
Η Μάρα Κεχαγιά από την Ψέριμο που θα εκπαιδευτεί ως Επιτηρήτρια Δυτών και η Παναγιώτα Διαμαντή από τη Θεσσαλονίκη που θα εκπαιδευτεί ως δύτης.