Ένοχοι τρεις νεαροί για την κακοποίηση σκυλιού

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τρεις νεαροί που κατηγορούνταν για κακοποίηση ζώου και «αποκαλύφθηκαν» μέσω των διαλόγων που αντάλλαξαν στο facebook!

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ στους δύο κατηγορούμενους και φυλάκιση 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ στον τρίτο, στον οποίο και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (ήταν τότε 19 ετών) ενώ όλες οι ποινές αναστέλλονται επί τριετία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες» τα οποία και ενημερώθηκαν αναφορικά με αναρτήσεις που είχαν κάνει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο οι τρεις κατηγορούμενοι και οι οποίες αφορούσαν τη θανάτωση ενός σκυλιού.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου και οι τρεις αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν πιστευτοί και κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν οι παραπάνω ποινές. Κατά της καταδικαστικής αυτής απόφασης, οι τρεις νεαροί άσκησαν έφεση δια της δικηγόρου τους κας. Αικατερίνης Γιαννιού και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.