Δήλωση Κρεμαστινού  για Novartis

«Η πολιτική Novartis δεν είναι πολιτική Novartis , είναι πολιτική των περισσότερων εταιρειών. Βρίσκουν τρόπους για κάθε χώρα να προωθήσουν τα προϊόντα τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

«Είναι βέβαιο ότι έχουν δοθεί 40-50 εκατ. για την Ελλάδα. Τώρα ποιος έχει πάρει τα λεφτά αυτό είναι το ερώτημα.

Ή αυτός που πρώτος από τη Novartis, ή όποιοι ήταν αυτοί, τα διακίνησαν, τα κρατούν δηλαδή για τον εαυτό τους –δεν υπάρχουν αποδείξεις – και λένε δωροδόκησα τον τάδε και κρατάει ο ίδιος τα λεφτά ή αυτός που άμεσα αναμειγνύεται με το θέμα, δηλαδή στέλεχος διευθυντικό, στα συμβούλια κλπ που υπογράφει τις καταστάσεις και παίρνει αποφάσεις.

Και εκείνο το στέλεχος όταν διαπραγματεύεται να πάρει τα λεφτά πάντα λέει ότι είναι αυτός που είναι από πίσω του, αυτός που τον διόρισε, ο υπουργός, ο υφυπουργός κλπ. Αλλά δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει μέχρι πού έχουν φτάσει τα λεφτά.

Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να αναζητηθούν όλοι αυτοί οι παράγοντες, γιατί κάπου έχουν πάει τα λεφτά και κάποιων έχει αλλάξει η ζωή , κάποιων έχει αλλάξει το οικονομικό στάτους και εκεί θα βρουν τη λύση του προβλήματος» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Υγείας.