Αναμένονται κονδύλια στο δήμο Ρόδου

Αναμένονται κονδύλια στο δήμο Ρόδου

Αναμένονται κονδύλια στο δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 510 ΦΟΡΕΣ

Σημαντικά κονδύλια αναμένεται να εισρεύσουν άμεσα στο Δήμο της Ρόδου μέσα από δύο αναπτυξιακά προγράμματα, συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία θα ενισχύσει τους Δήμους το Υπουργείο Εσωτερικών για στοχευμένες δράσεις.

Το πρώτο είναι ένα πακέτο 250 εκατομμυρίων ευρώ, η κατανομή για το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο Μάρτιο. Μέσα από αυτό, λοιπόν, θα διατεθούν 60 εκατομμύρια ευρώ στους ΟΤΑ για αγορά μηχανημάτων έργου (σ.σ. γκρέιτερ, φορτωτήδες κτλ.), είτε καινούργιων είτε μεταχειρισμένων, και σύμφωνα με πληροφορίες στο Δήμο Ρόδου θα δοθούν 500 χιλιάδες ευρώ γι’ αυτό.

Επίσης, θα κατανεμηθούν άλλα 60 εκατ. ευρώ για την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού παιδικών χαρών και στο Δήμο Ρόδου το κονδύλι αναμένεται να ανέλθει στα 400-500 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, η κατανομή αυτή θα γίνει μέχρι το Πάσχα.

Επίσης, θα κατανεμηθούν 130 εκατ. ευρώ για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, από τα οποία στο Δήμο Ρόδου αναμένεται να δοθεί γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Όσο αφορά στο δεύτερο πρόγραμμα το οποίο είναι 500 εκατ. ευρώ, αυτό αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος. Ακόμη δεν έχουν μπει τα κριτήρια ωστόσο θα αφορά σε αρδευτικά έργα, αγροτική οδοποιία καθώς και έργα υποδομής.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν έξτρα από τους τακτικούς πόρους με τους οποίους επιχορηγεί η Κεντρική Διοίκηση τους ΟΤΑ ενώ τελικά κατέστη δυνατόν στην κατανομή να προβλεφθούν παραπάνω χρήματα για τα νησιά.

Σχετικές ανακοινώσεις, τέλος, αναμενόταν να γίνουν από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, χθες το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο