Μ. Παπαβασιλείου: οι προκρατήσεις δείχνουν ότι η σεζόν θα είναι καλή

Μ. Παπαβασιλείου: οι προκρατήσεις δείχνουν ότι η σεζόν θα είναι καλή

Μ. Παπαβασιλείου: οι προκρατήσεις δείχνουν ότι η σεζόν θα είναι καλή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 349 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη αύξηση από Γερμανία, Αγγλία και Σκανδιναβία

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Panorama World Festival” στη Στοκχόλμη (16-18/2/2018), φιλοξενώντας στο περίπτερό της 14 διαφορετικούς προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Για μία ακόμη φορά, το Νότιο Αιγαίο κέρδισε τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας την ευρεία γκάμα τουριστικών προϊόντων και των ασύγκριτων ομορφιών που διαθέτει.

Η έκθεση Panorama World Festival προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες. Έλαβε χώρα σε μία περίοδο που οι Σκανδιναβοί προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Ρόδος, η Πάτμος, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Κάλυμνος, η Μήλος, η Πάρος, η Σέριφος, η Ίος, η Αμοργός, η Κύθνος, η Αντίπαρος, η Τήνος και η Φολέγανδρος πήραν μέρος στην έκθεση μέσω της ΠΝΑΙ, έχοντας τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν τη θέση τους σε μία από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές!

«Η αγορά της Σουηδίας όπως και κάθε αγορά της Σκανδιναβίας αποτελεί ένα από τους κύριους “αιμοδότες” της εγχώριας και τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σταθερά προσανατολισμένη στη στρατηγική της εξωστρέφειας, προσέφερε την ευκαιρία σε όλα τα νησιά να αντλήσουν από αυτή τη δεξαμενή το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τουριστών.

Τα νησιά μας έχουν μεγάλη απήχηση στις παραδοσιακές αγορές της Σκανδιναβίας ‘Όπως διαπιστώθηκε και στην Panorama World Festival, τη φετινή σεζόν θα κινηθούν ανοδικά οι αφίξεις Σκανδιναβών στην περιοχή μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι το κοινό της Panorama World Festival περίμενε ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα από το Νότιο Αιγαίο. Στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου διανεμόταν ειδικό έντυπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους προσερχόμενους επισκέπτες.

Ικανοποίηση για τις εκθέσεις
Πάντως η κα Παπαβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των νησιών στις εκθέσεις τουρισμού λέγοντας τα εξής: «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία των εκθέσεων γιατί έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε όλα τα μικρά νησιά, έχουμε τεράστια συμμετοχή και έχουμε δώσει σε όλα μικρά και μεγάλα τη δυνατότητα να πάρουν μέρος κάτω από την ομπρέλα της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στις μεγαλύτερες διοργανώσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη όπου βρίσκονται και οι βασικές μας αγορές.

Όλα τα νησιά και κυρίως τα μικρά έχουν βρει μέσα από τις εκθέσεις έναν τρόπο ώστε να προβάλλονται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν μία αύξηση στον τουρισμό και την προοπτική που ανοίγεται».

Αναφερόμενη στην έκθεση του Βερολίνου τον επόμενο μήνα, την έκθεση βαρόμετρο για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, δήλωσε ότι αυτή η διοργάνωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκθεση του Βερολίνου και μετά έχουμε την έκθεση της Μόσχας.

Στο Βερολίνο θα δούμε πως θα εξελιχθεί η σαιζόν, με τα μηνύματα να είναι εξαιρετικά καλά, και πιστεύουμε ότι το 2018 θα είναι επίσης μία πολύ δυνατή σαιζόν. Σύμφωνα με τις προκρατήσεις έχουμε μία τεράστια αύξηση, ιδιαίτερα από τη Γερμανία και από την Αγγλία αλλά και από τις Σκανδιναβικές αγορές. Βέβαια αγορές όπως η Ρωσία που πουλάνε την τελευταία στιγμή, δεν θα βρουν δωμάτια αν δεν έχουν γίνει συμβόλαια με εγγύηση, με αυτό να σημαίνει ότι η Ρωσική αγορά θα έχει μείωση».

Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι παρατηρούνται stop sales για τη Ρόδο και διοχέτευση των τουριστών στην Τουρκία, λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιες περίοδοι που έχουν γεμίσει τόσο η Ρόδος όσο και άλλοι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας, , ενώ και η Ισπανία έχει γεμίσει με αποτέλεσμα οι μόνες περιοχές στις οποίες μπορούν να βρουν καταλύματα είναι στην Τουρκία» ενώ όπως υπογράμμισε η σαιζόν θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου, και ενδεχομένως στις 15 Μαρτίου να γίνουν και άλλες πτήσεις επιπλέον για τις οποίες θα ενημερωθούμε σύντομα.

Η Ρόδος στο πρόγραμμα επιμήκυνσης
Μιλώντας για το πρόγραμμα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη Ρόδο η κα Παπαβασιλείου, τόνισε ότι το υπουργείο τουρισμού θα αναλάβει το κλείσιμο συμφωνιών με τις αεροπορικές εταιρίες και τους τ.ο. για την πραγματοποίηση των πτήσεων δηλώνοντας τα εξής:

«Το υπουργείο «δουλεύει» το πρόγραμμα 365 μέρες τουρισμός και πριν από καιρό είχε ανακοινωθεί ότι σε αυτό θα μπει η Κρήτη. Μετά από ενέργειες της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου καταφέραμε να έρθει και στη δική μας περιφέρεια. Το πιο ώριμο νησί μας για την προσπάθεια αυτή είναι η Ρόδος γιατί έχει τις δυνατότητες. Αποτελέσματα θα δούμε σε ένα χρόνο γιατί θέλει πολύ υπομονή και δουλειά, βάζουμε έναν ορίζοντα στα τρία χρόνια και θα ξεκινήσουμε βήμα-βήμα να κάνουμε κάποιες προσπάθειες ώστε σε λίγα χρόνια να το δούμε αυτό να υλοποιείται.

Το υπουργείο δεσμεύεται να μας βοηθήσει με τις πτήσεις που είναι το νούμερο ένα, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες από την πλευρά του και νομίζω ότι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για να προσελκύσει αεροπορικές εταιρίες κάνοντας καλές συμφωνίες με τ.ο. είναι κάτι ώριμο και για πρώτη φορά θα γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων για να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Σε ερώτηση της «Ρ» αν θα επιδοτηθούν οι εταιρίες αυτές από το υπουργείο τουρισμού απάντησε: «Οι εταιρίες δεν μπορούν να βγάζουν χρήματα μόνο το καλοκαίρι, πρέπει να προσφέρουν κάτι και στη χώρα μας, χρήματα βγάζουν το καλοκαίρι και έχουν αρκετές οικονομικές απολαβές από τα προγράμματά τους στην Ελλάδα.

Είναι μία εποχή που το υπουργείο μπορεί να πιέσει ώστε να προσφέρουν και κάτι παραπάνω το χειμώνα, αλλά πέρα από αυτό οι αεροπορικές εταιρίες και οι τ.ο. θέλουν χειμερινούς προορισμούς για να καλύψουν τα έξοδα του καλοκαιριού. Θα προσπαθήσουν να το κάνουν γιατί είναι η συγκυρία τέτοια που όλοι θα έχουν οικονομικές απολαβές από αυτό.
Στην έκθεση του Βερολίνου θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο