Θα δικαστεί για τροχαίο πρώην διευθυντής του δήμου

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα βρεθεί σήμερα, ο πρώην προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.50 το πρωί στο Ροδίνι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία 32χρονη κοπέλα!
Πρόκειται για την Σταματία Δημητρά του Στέργου, η οποία έχασε τον έλεγχο του διθέσιου Smart που οδηγούσε, κινούμενη από το Καρακόνερο προς το πάρκο Ροδινιού.


Η 32χρονη Ροδίτισσα, ήταν εξαιρετικά άτυχη, αφού στο σημείο όπου χτύπησε στο κράσπεδο δεν υπήρχε μπάρα ασφαλείας ή στηθαίο παρά ένα μικρό τσιμεντένιο διάζωμα ύψους 15 έως 20 πόντους. Κάτω από αυτό υπήρχε κενό 4 – 5 μέτρων περίπου με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καβαλήσει το τσιμεντένιο διάζωμα, να «απογειωθεί», να καρφωθεί σε μπαλκόνι σπιτιού(!) και στη συνέχεια να πέσει στο κενό με την πλευρά της οδηγού από το ύψος των 4 – 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει η νεαρή κοπέλα τραγικό θάνατο. 

Για το δυστύχημα σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε σε δίκη ο τότε προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, φερόμενος ως υπεύθυνος για την απουσία των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην περιοχή.

Σε βάρος του πρώην προϊσταμένου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 21 Φεβρουαρίου 2018 και συνήγορος υπεράσπισης είναι ο κ. Κώστας Σαρρής και πολιτική αγωγή ο κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.