Θα δικαστεί για τροχαίο πρώην διευθυντής του δήμου

Θα δικαστεί για τροχαίο πρώην διευθυντής του δήμου

Θα δικαστεί για τροχαίο πρώην διευθυντής του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1976 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα βρεθεί σήμερα, ο πρώην προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.50 το πρωί στο Ροδίνι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία 32χρονη κοπέλα!
Πρόκειται για την Σταματία Δημητρά του Στέργου, η οποία έχασε τον έλεγχο του διθέσιου Smart που οδηγούσε, κινούμενη από το Καρακόνερο προς το πάρκο Ροδινιού.


Η 32χρονη Ροδίτισσα, ήταν εξαιρετικά άτυχη, αφού στο σημείο όπου χτύπησε στο κράσπεδο δεν υπήρχε μπάρα ασφαλείας ή στηθαίο παρά ένα μικρό τσιμεντένιο διάζωμα ύψους 15 έως 20 πόντους. Κάτω από αυτό υπήρχε κενό 4 – 5 μέτρων περίπου με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καβαλήσει το τσιμεντένιο διάζωμα, να «απογειωθεί», να καρφωθεί σε μπαλκόνι σπιτιού(!) και στη συνέχεια να πέσει στο κενό με την πλευρά της οδηγού από το ύψος των 4 – 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει η νεαρή κοπέλα τραγικό θάνατο.

Για το δυστύχημα σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε σε δίκη ο τότε προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, φερόμενος ως υπεύθυνος για την απουσία των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην περιοχή.

Σε βάρος του πρώην προϊσταμένου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 21 Φεβρουαρίου 2018 και συνήγορος υπεράσπισης είναι ο κ. Κώστας Σαρρής και πολιτική αγωγή ο κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο