Καταδικάστηκε πρώην προϊστάμενος των τεχνικών  υπηρεσιών του δήμου

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον πρώην προϊστάμενο ο οποίος άσκησε έφεση διά του συνηγόρου του κ. Κώστα Σαρρή και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι φέρει την όποια ευθύνη για το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο Ροδίνι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία 32χρονη κοπέλα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν φέρει κάποια ευθύνη για την εποπτεία του δρόμου, ισχυρισμό τον οποίο αντέκρουσε η οικογένεια της άτυχης κοπέλας διά του δικηγόρου της (συνηγόρου πολιτικής αγωγής) κ. Ηλία Ζωγραφίδη ο οποίος και επεσήμανε μεταξύ άλλων πως, βάση της ισχύουσας νομοθεσίας ο εκάστοτε προϊστάμενος υπεύθυνος για τα μέσα οδοποιίας του δήμου θα πρέπει να φροντίζει να εποπτεύονται οι δρόμοι τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο και να τηρείται βιβλίο για την κατάστασή τους, το οποίο δεν υπάρχει.

Σημειώνεται πως η υπόθεση αφορά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.50 το πρωί στο Ροδίνι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία 32χρονη κοπέλα!

Πρόκειται για την Σταματία Δημητρά του Στέργου, η οποία έχασε τον έλεγχο του διθέσιου Smart που οδηγούσε, κινούμενη από το Καρακόνερο προς το πάρκο Ροδινιού.

Η 32χρονη Ροδίτισσα, ήταν εξαιρετικά άτυχη, αφού στο σημείο όπου χτύπησε στο κράσπεδο δεν υπήρχε μπάρα ασφαλείας ή στηθαίο παρά ένα μικρό τσιμεντένιο διάζωμα ύψους 15 έως 20 πόντους. Κάτω από αυτό υπήρχε κενό 4 – 5 μέτρων περίπου με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καβαλήσει το τσιμεντένιο διάζωμα, να «απογειωθεί», να καρφωθεί σε μπαλκόνι σπιτιού(!) και στη συνέχεια να πέσει στο κενό με την πλευρά της οδηγού από το ύψος των 4 – 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει η νεαρή κοπέλα τραγικό θάνατο.

Για το δυστύχημα σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε σε δίκη ο τότε προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, φερόμενος ως υπεύθυνος για την απουσία των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην περιοχή.