Χρυσός Σκούφος απονεμήθηκε στο εστιατόριο “Noble Gourmet”

Με το Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκε το εστιατόριο «Noble Gourmet Restaurant» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» της Ρόδου, και μετά και από αυτή τη διάκριση εδραιώνεται πλέον ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Η τελετή απονομής των βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2018» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» με πλήθος κόσμου να δίνει «το παρών» στην καθιερωμένη γιορτή-θεσμό των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, που διοργάνωσε και φέτος το Αφισόραμα.
Το «Noble Gourmet Restaurant» με τους σεφ Γιώργο Τρουμούχη και Σταμάτη Μισομικέ, διακρίθηκε στην κατηγορία «Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα» συγκεντρώνοντας βαθμολογία 15/20 δηλαδή «πολύ καλά» και πήρε έναν χρυσό σκούφο.

Οι βαθμολογίες από 18,5/20 έως και 20/20 αντιστοιχούσαν στο άριστα και σε τρεις χρυσούς σκούφους και οι βαθμολογίες από 16,5/20 έως και 18/20 αντιστοιχούσαν στο εξαιρετικά και σε δύο χρυσούς σκούφους.
Για το εστιατόριο οι κριτές επεσήμαναν τα εξής: «Πανοραμική θαλασσινή θέα από τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, κομψή διακόσμηση και live ρομαντικές μελωδίες από το πιάνο. Οι γευστικοί νεωτερισμοί των Ροδιτών σεφ Σταμάτη Μισομικέ και Γιώργου Τρουμούχη επαναφέρουν στο προσκήνιο τη μαγειρική παράδοση του νησιού, την επικαιροποιούν με επιτυχία και την εγκαθιστούν δυναμικά στη σύγχρονη γαστρονομία με τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Εξαιρετικά τα επιδόρπια, συναρπαστική η παρουσίαση των πιάτων».

Μετά την ανακοίνωση των βραβείων, ο σεφ Σταμάτης Μισομικές με ανάρτησή του στο fb ανέφερε τα εξής: «Όταν ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια να οραματιζόμαστε ένα fine dining εστιατόριο βασισμένο μόνο στην παράδοση της Ρόδου, ξέραμε ότι παίρναμε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Πως θα στηρίξεις ολόκληρο το μενού σε μία ξεχασμένη κουζίνα; Ήταν μεγάλη η πρόκληση. 

Τρία χρόνια μετά, μετά την βράβευσή μας στα τέσσερα καλύτερα θεματικά εστιατόρια στην Ελλάδα έρχεται η βράβευση με τον πρώτο χρυσό σκούφο. 
Είναι μια προσωπική δικαίωση, μια ομαδική επιτυχία και μια μοναδική ευκαιρία για την Ροδίτικη γαστρονομία.
Ευχαριστώ όλους όσους συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια, ο καθένας ξεχωριστά έβαλε ένα λιθαράκι για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!!»