Νέα στέγαστρα θα τοποθετηθούν στις στάσεις των λεωφορείων

Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες κατασκευής των βάσεων που θα δεχτούν τα νέα στέγαστρα στις στάσεις λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης της επιχείρησης και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής, για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συνεργεία άρχισαν να διαμορφώνουν τους χώρους στους οποίους θα τοποθετηθούν τα νέα στέγαστρα, ενώ όπου υπάρχουν παλιά και κατεστραμμένα θα αντικατασταθούν με τα νέου τύπου, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού.
Μάλιστα όπως δήλωσε χτες στη «Ρ» ο πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Παρασκευάς, τα νέα στέγαστρα θα τοποθετηθούν κυρίως στον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Ρόδου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη του μήνα.

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση συνολικά 78 στεγάστρων από τα οποία τα 62 θα βρίσκονται στο δρόμο από το αεροδρόμιο έως το ενυδρείο, και τα υπόλοιπα θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία μέσα στην πόλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα στέγαστρα που θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, θα παρέχουν πληροφορίες στο κοινό μέσω ηλεκτρονικών πινάκων, θα έχουν αυτόνομο φωτισμό ενώ θα είναι εφοδιασμένα και με ειδική υποδοχή για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Τέτοια στέγαστρα διαθέτουν πλέον πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρινόμενες στην απαίτηση του επιβατικού κοινού για αναβάθμιση των υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι με βάση το διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί ο ανάδοχος έπρεπε να είχε παραδώσει το έργο μέχρι το τέλος του περασμένου χρόνου όμως, ζήτησε και πήρε μικρή παράταση από την επιχείρηση για να το ολοκληρώσει.

Επίσης σημειώνεται ότι η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα προχωρήσει στην αγορά δέκα νέων λεωφορείων ενώ σε συνδυασμό με την πρόσληψη είκοσι οδηγών, εκτιμά ότι θα καταφέρει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες, ειδικά το καλοκαίρι. Παράλληλα θα αποσυρθούν τα λεωφορεία που έχει σήμερα στο στόλο της και τα οποία λόγω παλαιότητας είναι ασύμφορο να συντηρηθούν.