Χωρίς προβλήματα και χθες οι δημοπρασίες για τις παραλίες

Ομαλά διεξήχθη, χθες το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, η επαναληπτική δημοπρασία για τα πόστα σε παραλίες που είχαν αποβεί άγονα την πρώτη φορά και η διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου, με τη δημοπρασία για τις καντίνες στην Ιαλυσού.

Στη διαδικασία αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου. Χθες, λοιπόν, παρουσιάστηκαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι για την επαναδημοπράτηση δύο πόστων στην Ιαλυσό, και από ένα στην Κρεμαστή και τη Θολό και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πόστα που έμειναν άγονα ωστόσο θεωρεί ότι κακώς τα βγάζουν και αυτά σε δημοπρασία, αφού πιθανόν παλαιότερα να προσέλκυαν ενδιαφερόμενους αλλά αυτό δεν συμβαίνει τώρα πια και ίσως θα πρέπει να τα αποσύρουν από τις δημοπρασίες. Αυτά τα πόστα βρίσκονται στη Νότια Ρόδο, στην περιοχή του Αταβύρου, στην Απολακκιά κτλ., είναι μικρά και ο Δήμος δεν έχει μεγάλο κέρδος.

Σήμερα θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις καντίνες στην Ιαλυσό και μ’ αυτή τη διαδικασία ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί από την πλευρά του Δήμου. Από την 1η Απριλίου και μετά- έχει ήδη εκδοθεί σχετική εγκύκλιος-ξεκινάει η διαδικασία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τις παραλίες που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών και πλέον θα τις διεξάγει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΥΔ), δηλαδή απευθείας το Κράτος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι όλη αυτή την περίοδο, οι αρμόδιοι του Δήμου υπογράφουν κάθε μέρα συμβόλαια και μέχρι τις 31 Μαρτίου από πλευράς Δήμου θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, δηλαδή θα έχουν υπογράψει και το τελευταίο συμβόλαιο αφού αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία που τους δίνεται.