Έγινε δεκτή αίτηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο για υπόθεση απάτης

Δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση που είχε καταθέσει 75χρονος κάτοικος της περιοχής μας για να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί σε βάρος του, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια στην οποία κατηγορείται.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά το 2014 οπότε και ο 75χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής ο 75χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε τον Ιούνιο του 2017 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Ελευθέριος – Γεώργιος Πάσσος ο οποίος και υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να εκτίσει ο 75χρονος την ποινή του στο σπίτι του (κατ’ οίκον εκτέλεση ποινής) ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, ο 75χρονος από τον Νοέμβριο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2007 παρέστησε ψευδώς σε ημεδαπό ότι θα εξοφλήσει με εντολή του το χρέος που είχε σε τρίτο άτομο ύψους 100.000 ευρώ αφού μεταφέρει το ποσό 1.350.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα ζητώντας του να καταβάλει τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων .  

Έτσι σταδιακά ο κατηγορούμενος φέρεται να ελάμβανε χρήματα στους λογαριασμούς το συνολικό ποσό των οποίων ανήλθε σε 94.390 ευρώ, μέρος των οποίων (26.500 ευρώ) επέστρεψε στον μηνυτή.