Κλείνουν έξι αεροδρόμια στη Νορβηγία λόγω τέφρας

Κλείνουν έξι αεροδρόμια στη Νορβηγία λόγω τέφρας

Κλείνουν έξι αεροδρόμια στη Νορβηγία λόγω τέφρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Οι νορβηγικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο σήμερα το απόγευμα και για μερικές ώρες ορισμένων αεροδρομίων στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας του νέφους της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο. Το μέτρο αυτό που θα ισχύσει από τις 14:00 ως τις 20:00 τοπι

Οι νορβηγικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο σήμερα το απόγευμα και για μερικές ώρες ορισμένων αεροδρομίων στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας του νέφους της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο.

Το μέτρο αυτό που θα ισχύσει από τις 14:00 ως τις 20:00 τοπική ώρα αφορά τα μικρά αεροδρόμια στις πόλεις Αντόγια, Νάρβικ, Μπαρντούφος, Εβενες και Τρόμσο.

Το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο έχει προκαλέσει, από τότε που σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου στις 14 Απριλίου, το κλείσιμο και το εκ νέου άνοιγμα ενός μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας airfarewatchdog.com., η ηφαιστειακή τέφρα δεν εμποδίζει τον κόσμο να προγραμματίζει ταξίδια στην Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.500 ατόμων που επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο για τα ταξίδια τους, έδειξε ότι το 39% εξ αυτών εξακολουθεί να προγραμματίζει αεροπορικά ταξίδια και ότι οι εκρήξεις του ηφαιστείου δεν αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά του αυτά.

Το 54% δήλωσε ότι δεν είχε ούτως ή άλλο σκοπό να ταξιδέψει ενώ το 9% αναγκάσθηκε να αλλάξει σχέδια εξαιτίας των εκρήξεων.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης