Επιχειρηματίας της Ρόδου κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε κλοπή

Επιχειρηματίας της Ρόδου κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε κλοπή

Επιχειρηματίας της Ρόδου κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε κλοπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 622 ΦΟΡΕΣ

Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες 50χρονος επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε εντολή να αφαιρεθούν τέσσερα οχήματα για την οποία – όπως ο ίδιος δηλώνει- δεν είχε την παραμικρή ιδέα!

Ο επιχειρηματίας ο οποίος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Μανώλη Κουτσούκο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιστορία ξεκίνησε το 2008 όταν στο Δυτικό Τμήμα του ακάλυπτου χώρου της οικοδομής του 50χρονου τοποθετήθηκαν από τον επιχειρηματία – γείτονα του, 3-4 άχρηστα Ι.Χ. αυτοκίνητα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας τα οποία ήταν πρόδηλο ότι είχαν αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Όταν διαπίστωσε ο 50χρονος την αυθαίρετη αυτή ενέργεια, επικοινώνησε με τον επιχειρηματία – γείτονα του ο οποίος και του δήλωσε ότι η τοποθέτηση ήταν προσωρινή γιατί στο συνεργείο της επιχείρησής του δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος.

Θέλοντας να μην δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα και καθώς η τοποθέτηση θα ήταν «προσωρινή» όπως του είπαν, ο 50χρονος δέχτηκε όχι μόνο τα άχρηστα και εκτός κυκλοφορίας αυτοκίνητα της άλλης επιχείρησης στον ακάλυπτο χώρο του ακινήτου της εταιρείας του αλλά άλλων αντικειμένων που είχαν τοποθετήσει εκεί όπως επιγραφές, παλιοσίδερα, σκουπίδια, κλπ.

Όμως τον Φεβρουάριο του 2013 και ενώ απουσίαζε από τη επιχείρησή του ο 50χρονος όπως είπε χθες στην ανακρίτρια, ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους του ότι στην πίσω πλευρά του ακινήτου της εταιρείας του υπήρχε ασυνήθιστη κίνηση και κάποιοι αστυνομικοί.

Ο 50χρονος έσπευσε στο σημείο και τότε πληροφορήθηκε ότι άγνωστα σε αυτόν άτομα είχαν μεταφέρει τα άχρηστα αυτοκίνητα σε κάποια μάντρα ανακυκλώσιμων σιδηρικών και ότι αφού τους εντόπισαν τους κλέφτες, τους υποχρέωσαν να τα επαναφέρουν και πάλι πίσω στο κτίριο της εταιρείας του.

Με την ευκαιρία του γεγονότος αυτού ο 50χρονος ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα τα άχρηστα αυτά αυτοκίνητα αλλά και τα υπόλοιπα μεταλλικά σκουπίδια που τοποθετούσε η άλλη επιχείρηση με τη δική του ανοχή και καλή διάθεση στο οικόπεδό του.

Και ενώ όλα νόμιζε ότι είχαν τελειώσει εκεί, αρχές Φεβρουαρίου 2018 καλείται να εμφανιστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην κλοπή που φέρονται να διέπραξαν 4 άτομα - συγκατηγορούμενοί του, τους οποίους δεν γνώριζε. Όπως πληροφορήθηκε ο 50χρονος στη συνέχεια, συγγενικό πρόσωπο του γείτονα επιχειρηματία είχε υποβάλλει μήνυση τον Φεβρουάριο του 2013 (ημέρα που επέστρεψαν τα οχήματα στο οικόπεδο του) σύμφωνα με την οποία ένας γερανός που υπήρχε στο οικόπεδό του είχε απομακρύνει τέσσερα αυτοκίνητα.

Η υπόθεση από πλημμέλημα μετατράπηκε σε κακούργημα και έτσι χθες κλήθηκε να δώσει τις παραπάνω εξηγήσεις ο 50χρονος ο οποίος όχι μόνο αρνείται τα όσα του καταλογίζονται αλλά τονίζει πως ουδεμία σχέση ή γνωριμία έχει με τους τέσσερις συγκατηγορούμενους του για την όλη υπόθεση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»