Συνεχίζεται το κλάδεμα δένδρων σε όλη την πόλη

Συνεχίζεται το κλάδεμα δένδρων σε όλη την πόλη

Συνεχίζεται το κλάδεμα δένδρων σε όλη την πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 525 ΦΟΡΕΣ

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα, από τη Διεύθυνση Πρασίνου, η «επιχείρηση κλαδέματος», απ’ άκρη σ’ άκρη στην πόλη της Ρόδου και περιφερειακά αυτής, με στόχο να έχει βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα την περίοδο του Πάσχα.

Τα πρώτα κλαδέματα ξεκίνησαν αμέσως μετά την περίοδο των Χριστουγέννων από την παραλιακή οδό περιφερειακά της πόλης και ακολούθησαν οι γειτονιές και τελευταία, βέβαια, το κέντρο της πόλης.
Εδώ και ένα μήνα γίνονται τα μεγάλα κλαδέματα στο κέντρο. Μάλιστα, δύο με τρεις ημέρες διήρκεσε μόνο το κλάδεμα των δένδρων στο «Θέρμαι» και άλλες τόσες στην οδό Παπάγου.

Την ερχόμενη Δευτέρα η υπηρεσία αναμένεται να επανέλθει για δύο ημέρες στο πάρκο του «Θέρμαι» για τον ευπρεπισμό του.

Επίσης, κλαδέματα έχουν γίνει στις οδούς Παπαχριστοδούλου, Καναδά, Κένεντι και Χειμάρας. Όπως λέει, χαρακτηριστικά, στη «Ρ» η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Λίτσα Κρεμαστινού, μέχρι στιγμής έχει κλαδευτεί…η μισή Ρόδος ενώ σε ορισμένα σημεία της πόλης αυτό είχε να γίνει αρκετά χρόνια. Διευκρινίζει, ακόμη, ότι το βαρύ κλάδεμα που έγινε σε ορισμένες περιοχές γίνεται κάθε δέκα χρόνια και κρίθηκε αναγκαίο από τους γεωπόνους ενώ με αυτό απομακρύνονται και οι κλώνοι που είναι έτοιμοι να πέσουν και προκαλούν ζημιές.

Γενικά, στην όλη «επιχείρηση» τον πρώτο λόγο έχουν οι γεωπόνοι της υπηρεσίας οι οποίοι και δίνουν οδηγίες για το που και πως θα γίνουν τα κλαδέματα. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος, όλες οι παρεμβάσεις γίνονται κατόπιν συσκέψεων, προγραμματισμού και μελέτης της υπηρεσίας. Εννοείται ότι η εικόνα αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα αφού τα δένδρα θ’ αρχίσουν και πάλι να πρασινίζουν.

Τα κλαδέματα θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο με αυτούς τους εντατικούς ρυθμούς ενώ μετά το Πάσχα μπορούν να γίνονται πιο μικρές παρεμβάσεις, ευπρεπισμοί κτλ. αφού κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σήμερα, το συνεργείο της υπηρεσίας αναμένεται να βρίσκεται στην οδό Καρπάθου, ενώ αυτές τις ημέρες ξεκινάει ανάλογη «επιχείρηση» και στο δρόμο του Μόντε Σμιθ όπου εκεί θα πάει το τμήμα των πεζοπόρων με τα χορτοκοπτικά για να κάνει την αποψίλωση και παρεμβάσεις στα δένδρα.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει από χθες, από το Ορφανοτροφείο Θηλέων, και έφθασαν μέχρι την πρώτη στροφή. Απογοητευτική είναι, όμως, η εικόνα που συνάντησαν στην αρχή της οδού Βορείου Ηπείρου αφού παρουσιάζεται το φαινόμενο συμπολίτες μας να εναποθέτουν απορρίμματα και κλαδιά σε διάφορα σημεία εκεί, ακόμα και πίσω από ΚΑΦΑΟ, πάνω από τον γκρεμό, και έτσι η υπηρεσία αναλαμβάνει να τα απομακρύνει, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης καθαριότητας.

Παράλληλα, με τα κλαδέματα, η Υπηρεσία Πρασίνου προβαίνει και σε φυτεύσεις φυτών που καλλιεργούν οι ίδιοι, όπως οι πανσέδες που έχουν ξεκινήσει να τοποθετούν σε διάφορα σημεία του κέντρου όπως τα «Εκατό μαγαζιά», στα παρτέρια του Ευαγγελισμού, στον κεντρικό πεζόδρομο, στην πλατεία Κύπρου κτλ. Επίσης, από χθες έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί και σήμερα ο ευπρεπισμός στην περιοχή της Ψαροπούλας. Ακόμη, σήμερα, αναμένεται…να πιάσει δουλειά το καλαθοφόρο στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο «Ακταίον».

Τέλος, η κα Κρεμαστινού τονίζει ότι όλη η υπηρεσία δουλεύει εντατικά αυτό το διάστημα, το προσωπικό χωρίς ρεπό, με στόχο να είναι όλα έτοιμα την περίοδο του Πάσχα, γι’ αυτό άλλωστε, μεταξύ άλλων, έχουν αναλάβει να καθαρίσουν κάποιες Εκκλησίες και νεκροταφεία, αφού το Πάσχα φέτος είναι νωρίς.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο