Στο συνέδριο της ASTA  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ιδιαίτερη σημασία δίνει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στο συνέδριο της ASTA, δηλαδή της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στα μέσα του μήνα.

Στο συνέδριο έχει κληθεί να παραβρεθεί η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου με σκοπό να παρουσιάσει την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ως τουριστικό προορισμό.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα είναι ο επόμενος σταθμός των περιφερειακών συνεδρίων Destination Expo της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ASTA, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως κατά το ετήσιο συνέδριο της Ενωσης, ASTA Global Convention, που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί συγκεκριμένα το διάστημα από 14 έως 17 Απριλίου, στην Αθήνα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία αφού το ενδιαφέρον για συμμετοχές είναι τεράστιο. Μάλιστα μεγάλος αριθμός τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να το παρακολουθήσουν και να έρθουν σε επαφή με τουριστικούς επαγγελματίες της Ελλάδας.

Ήδη αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι επόμενος προορισμός του συνεδρίου της ASTA θα είναι η Αθήνα, καταγράφηκε αύξηση των εγγραφών συμμετοχής από αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή του μεγάλου συνεδρίου των Αμερικανών πρακτόρων στην Αθήνα, ανήκει στην FedHATTA, η οποία συνεκτίμησε τα μεγάλα οφέλη που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό τουρισμό στην αμερικανική αγορά.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αγορά των ΗΠΑ είναι ένας από τους στόχους της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, η οποία προσπαθεί με δράσεις και συναντήσεις να κάνει άνοιγμα σε αυτήν, καθώς τα οφέλη από την ανάπτυξη ενός τουριστικού ρεύματος θα είναι τεράστια.

Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μία αγορά εκατομμυρίων τουριστών, θα πρέπει να επισημανθεί ότι είναι και μία αγορά που αφήνει έσοδα, καθώς μεγάλος αριθμός αμερικανών ταξιδεύει κάθε χρόνο και πολλοί επιλέγουν την κρουαζιέρα στα νησιά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η περιφέρεια θα συνεργαστεί με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος και θα αναλάβει να διοργανώσει την παρουσία της στο συνέδριο, καθώς και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Ζάππειο.
Συγκεκριμένα η περιφέρεια θα έχει περίπτερο στο ξενοδοχείο HILTON στο οποίο θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις  και θα γίνεται η διανομή του προωθητικού υλικού.

Επίσης στο περίπτερο του Ζαππείου που θα είναι μεγαλύτερης έκτασης, θα γίνει στις 15 Απριλίου παρουσίαση της παραδοσιακής  κουζίνας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με πλήρες μενού, καθώς και διανομή παραδοσιακού υλικού. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση των παραγωγών και των προϊόντων τους, ενώ θα υπάρχει και χαιρετισμός του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου καθώς και προβολή video για την περιφέρεια.