Συμμαχία δήμου - ομπρελάδων για αναβαθμισμένες υπηρεσίες

Συμμαχία δήμου - ομπρελάδων για αναβαθμισμένες υπηρεσίες

Συμμαχία δήμου - ομπρελάδων για αναβαθμισμένες υπηρεσίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 691 ΦΟΡΕΣ

Στην κοινή, συντονισμένη, προσπάθεια Δήμου και της κοινοπραξίας των ομπρελάδων στις παραλίες της πόλης ώστε τη φετινή σεζόν να υπάρχει καλύτερη εικόνα και να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους, αναφέρθηκαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι αρμόδιοι του Δήμου και εκπρόσωπος των δραστηριοποιούμενων.

Συγκεκριμένα, μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης και ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας κ. Λευτέρης Μπάμπαλης, οι οποίοι εμφανίστηκαν ενωμένοι για την αναβάθμιση αυτού του τόσο σημαντικού πλούτου για το τουριστικό προϊόν της Ρόδου.
Καταρχήν, ο κ. Διακοσταματίου, ανέφερε ότι γίνεται μία κοινή προσπάθεια μεταξύ του Δήμου και της Κοινοπραξίας των ομπρελάδων που δραστηριοποιούνται στην παραλία «Έλλη» μέχρι και τις Κάτω Πέτρες για να γίνει ένας πρώτος καθαρισμός της παραλίας την ερχόμενη Δευτέρα, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου. Αυτό γίνεται το πλαίσιο μίας συνεργασίας που ξεκινούν προκειμένου η παρουσία όλων των εμπλεκόμενων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος, να βελτιώσει την εικόνα που παρουσιάζουν.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, πρέπει να συνδυάσουν το πως θα δουλέψει ο κόσμος στην παραλία που εντάσσεται στο τουριστικό προϊόν του τόπου και ζει κόσμος από αυτές, είναι δηλαδή εργαλείο δουλειάς και πηγή εισοδήματος για κάποιους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να κάνουν μία κοινή προσπάθεια όλοι μαζί για να έχουν μία καλή συνεργασία ώστε να αποτραπούν φαινόμενα του παρελθόντος με ακραίες καταστάσεις κτλ.

Ο ρόλος του ιδίου σταματάει όταν θα γίνει η μίσθωση των μηχανημάτων, δηλαδή των ακτοκαθαριστών που είναι μία πρώτη προσπάθεια, θα ακολουθήσει και μία δεύτερη όχι μόνο για την πόλη της Ρόδου αλλά για τις παραλίες σε όλο το νησί. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι εκεί που μισθώνει ο Δήμος εκεί υποχρεούται να καθαρίσει αφού οι παραλίες ανήκουν στο Κράτος. Ωστόσο, ο Δήμος δεν θ’ αφήσει έτσι και τις παραλίες που δεν διαχειρίζεται επειδή υφίσταται ανάγκη στην πράξη. Σημείωσε, ωστόσο, ότι, αυτοί που θα συμβάλουν στην καλή λειτουργία των παραλιών δεν είναι μόνο ο Δήμος αφού υπάρχει το πολιτικό κομμάτι αλλά και η πραγματικότητα.

Ο Δήμος-συνέχισε ο κ. Διακοσταματίου-σαφέστατα οφείλει ως Αρχή του τόπου να κάνει αυτές τις δράσεις ώστε να έχουμε μία καλή εικόνα στις παραλίες, αλλά δεν είναι μόνο δική του αποκλειστικά η ευθύνη.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπάμπαλης, καταρχήν ευχαρίστησε το Δήμο για τις αποφάσεις που πήρε με τόλμη, όπως είπε, ώστε να καταφέρουν να δουλέψουν και φέτος αφού είχαν ν’ αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα τα οποία ξεπέρασαν κα εύχονται να πάει καλά η σεζόν. Έτσι, τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν μία συντονισμένη προσπάθεια σε συνεργασία με το Δήμο με στόχο να βελτιωθούν φέτος οι παραλίες και ως εικόνα αλλά και ως παροχή υπηρεσιών για να απολαύσουμε ένα καλοκαίρι με αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλους.

Ο κ. Ψυλλάκης, από την πλευρά του, τόνισε και εκείνος ότι για το Δήμο οι παραλίες είναι ό,τι πιο σημαντικό για την πορεία της θερινής περιόδου και θύμισε ότι, πριν δύο μήνες, σε έρευνα που έγινε φάνηκε το πόσο σημαντικό είναι για τους επισκέπτες μας.
Πέρα από αυτά που είπε ο Αντιδήμαρχος, ανέφερε, ακόμη, ότι περιμένουν μέσα στην εβδομάδα, το αργότερο την επόμενη, να εγκριθούν άλλες οκτώ γαλάζιες σημαίες για τη Ρόδο, ανεβάζοντας το σύνολο στις 33, αριθμός που θα μας φέρει στην πρώτη θέση πανελλαδικά όσο αφορά στις γαλάζιες σημαίες!

Χθες, επίσης, μετά από μία συζήτηση που είχε με τον Αντιδήμαρχο, έγινε ανάθεση για προμήθεια καινούργιων αποδυτηρίων και ξύλινων διαδρόμων. Επίσης, υπάρχουν αποθηκευμένοι ειδικοί διάδρομοι για ΑμΕΑ οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καινούργιες παραλίες, όπως στο Κιοτάρι, το Ζέφυρος, το Sunwing, μαζί με αυτούς που υπάρχουν στην κεντρική παραλία, στ’ Αφάντου και την Τσαμπίκα. Σημειώνεται ότι ήδη έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή η φύλαξη της κεντρικής παραλίας με δύο ιδιωτικούς φύλακες (security). Ερωτηθείς για το πρόβλημα που υπάρχει κάθε καλοκαίρι στις πιο κοσμικές παραλίες με τους παράνομους μασέρ και πλανόδιους μικροπωλητές, ο κ. Ψυλλάκης είπε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει πλέον δημοτική αστυνομία και ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. αφού ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς μηχανισμούς. Θα προσπαθήσουν και οι ίδιοι οι ομπρελάδες να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε αυτό το φαινόμενο, τόνισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ενώ και ο κ. Διακοσταματίου είπε ότι δεν είναι ευθύνη του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Ψυλλάκης θέλησε να δώσει μία απάντηση σε αρνητικά σχόλια για τη Δημοτική Αρχή και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη ρύπανση στην παραλία στο Πρασονήσι, λέγοντας ότι αυτοί που τα γράφουν θα πρέπει να πουν τι κάνουν οι ίδιοι για τον τόπο τους, αφού δεν είναι τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που ρυπαίνουν τις παραλίες. Είπε, πάντως, ότι θα έχουν επικοινωνία με τον κοινοτάρχη Κατταβιάς ώστε με κάποιο τρόπο να καθαρίσουν την παραλία, αλλά τόνισε ότι πρέπει και εμείς οι πολίτες να δείξουμε ευαισθησία σε ό,τι αφορά το περιβάλλον μιας και τη θάλασσα δεν την απολαμβάνουν μόνο οι τουρίστες, αλλά και εμείς.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο