Στο Πρωτοδικείο Αθηνών θα προσφύγουν οι ομπρελάδες

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προετοιμάζονται να προσφύγουν τα σωματεία των ομπρελάδων της περιοχής μας καταθέτοντας προσφυγή με την οποία θα ζητείται η ακύρωση της απόφασης της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση των παραλιών.

Η ενέργεια αυτή αναμένεται να γίνει καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη δεδικασμένο και αφορά την περιοχή της Αναβύσσου. Ειδικότερα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες στην περιοχή αυτή προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και κατάφεραν να ακυρώσουν την απόφαση της ΕΤΑΔ.

Καθώς ο χρόνος πιέζει οι δικηγόροι των ομπρελάδων κ.κ. Κώστας Χαλκιάς και Μαίρη Μητσού σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Δήμου κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου και τους άλλους νομικούς εξετάζουν όλα τα δεδομένα προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν τις ενέργειες τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομπρελάδες δηλώνουν αποφασισμένοι σε περίπτωση που και αυτή η δικαστική ενέργεια δεν αποδώσει θετικά αποτελέσματα, να κάνουν κατάληψη στις παραλίες και να αφαιρέσουν τις ξαπλώστρες με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα που θα δημιουργηθεί για το νησί μας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Τέλος να αναφερθεί ότι η κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων η προσωρινή διαταγή της οποίας εκδικάστηκε προχθές και απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, έχει  οριστεί να εκδικαστεί στις 24 Ιουλίου.