Δωρεάν παραχώρηση του Κέντρου Δήμητρα στην «Πανάκεια»

Δωρεάν παραχώρηση του Κέντρου Δήμητρα στην «Πανάκεια»

Δωρεάν παραχώρηση του Κέντρου Δήμητρα στην «Πανάκεια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 501 ΦΟΡΕΣ

Την δωρεάν παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου στην Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» υπέγραψε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στη Ρόδο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί για τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των κτηριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου που βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέας είναι συνολικής επιφάνειας 1212,94 τ.μ. και η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του, στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», έχει ως σκοπό τη δημιουργική διαμονή και απασχόληση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα από τη Ρόδο και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη με δυνατότητα παράτασης μέχρι 10 έτη και η παραχωρησιούχος υποχρεούται πριν τη χρήση των κτηριακών εγκαταστάσεων να προβεί στις απαραίτητες εργασίες στα κτήρια που χρήζουν επισκευής. Και αν επιτευχθούν οι σκοποί η παραχώρηση θα συνεχιστεί.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η Κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση δια του ΥΠΑΑΤ, θέλει να αξιοποιήσει την περιουσία του Δημοσίου, αγροτικές εκτάσεις και κτηριακές εγκαταστάσεις, προς όφελος του πρωτογενούς τομέα και των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα παραχωρούμε δωρεάν, στην Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», τη χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου, για αξιοποίηση σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο-συνέχισε ο Υπουργός-αφού ήδη ανακάλεσε τη σχετική παραχώρηση που είχε κάνει το 2011, και μετά από οκτώ χρόνια ουσιαστικά δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση, προς την υλοποίηση για την παραχώρηση της χρήσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με την υπογραφή, παραχωρούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις του ΚΕΓΕ Δήμητρα Ρόδου στην Καλλιθέα, και εφόσον υπάρξει ανάγκη και για χρήση του προαύλειου χώρου, την εκχωρούν στην Εταιρία «Πανάκεια» με σκοπό τη διαμονή και την απασχόληση αυτών των ανθρώπων και ιδιαίτερα με τον αγροτικό τομέα.

Ο Δρ Αναστάσιος Πλατής, επιστημονικά υπεύθυνος της «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», είπε ότι αυτή ιδρύθηκε το 2003 και σ’ αυτή τη δεκαπενταετία έχει δημιουργήσει δύο Κέντρα ημέρας για ψυχικά ασθενείς και για ανοϊκούς ασθενείς, έναν ξενώνα στον Αρχάγγελο για αποκατάσταση και δύο προστατευμένα διαμερίσματα. Επίσης, από την 1η Μαΐου θα ξεκινήσει μία κινητή μονάδα για τους ανοϊκούς ασθενείς που πάσχουν από αλτσχάιμερ τους οποίους θα επισκέπτονται κατ’ οίκον. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργού γιατί, όπως είπε, πέρα από το πρακτικό περιεχόμενο και στόχο που έχει, έχει και έναν εξαιρετικό συμβολισμό που είναι η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τον ντόπιο πληθυσμό η αξιοποίησή της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ευχήθηκε το παράδειγμα του κ. Αποστόλου να το ακολουθήσουν και τα οικονομικά Υπουργεία.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης χαιρέτισε και εκείνος την απόφαση αυτή και ευχήθηκε ο σκοπός για τον οποίο παραχωρείται να είναι προς όφελος του κόσμου που έχει ανάγκη αυτή την ιδιαίτερη φροντίδα.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη