Ένοχος 55χρονος Ιταλός για τον ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή

Ένοχος 55χρονος Ιταλός για τον ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή

Ένοχος 55χρονος Ιταλός για τον ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 630 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 55χρονος Ιταλικής καταγωγής που κατηγορούνταν στην υπόθεση ξυλοδαρμού 20χρονου φοιτητή πριν από πέντε χρόνια στην Παλιά Πόλη.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον κατηγορούμενο την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ στη συνέχεια έκανε δεκτή και την αίτηση δοσοποίησης που υπέβαλε ο 55χρονος και καθόρισε να καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί στη ποινή του σε δύο έτη.

Στην υπόθεση ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό του φοιτητή παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Χαρίτος. Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Απρίλιο του 2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου που εξέτασε για πρώτη φορά την υπόθεση έκρινε ένοχους τόσο τον 55χρονο όσο και τον 37χρονο συγκατηγορούμενό του.

Ειδικότερα το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 3 ετών στον 37χρονο με τριετή αναστολή, ενώ για τον 55χρονο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 7 μηνών. Όπως είναι γνωστό, το επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Ιουνίου 2013 και για αυτό έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου από τον -τότε -20χρονο φοιτητή.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου και μετά από έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 55χρονο αλλοδαπό στην περιοχή του Παραδεισίου.
Σε ό,τι αφορά τον 37χρονο δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, όμως σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, όλα ξεκίνησαν με την σχετική καταγγελία που έγινε, βάσει της οποίας στις 30-06-2013 πρώτες πρωινές ώρες στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, οι κατηγορούμενοι με αφορμή παρεξήγηση που έγινε μέσα σε μπαρ που εργάζονταν ως υπάλληλοι, χτύπησαν από κοινού με τα χεριά τους στο πρόσωπο 20χρονο ημεδαπό, προκαλώντας του επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών