Δάσκαλος παραδοσιακών χορών κατηγορείται για αποπλάνηση

Την ποινή των 9 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα, θα επιχειρήσει να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» στις αρχές Μαΐου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, 65χρονος δάσκαλος παραδοσιακών χορών από τον Αρχάγγελο που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης κοπέλας!

Η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε στον 65χρονο τον Οκτώβριο του 2016 από το Μικτό Δικαστήριο Κω, το οποίο αποφάσισε επίσης η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον καταδικασθέντα, υπό τους όρους της εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Μηνάς Τσέρκης και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας της ανήλικης ο κ. Κώστας Ασλάνης.

Ο 65χρονος, τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το 2012 οπότε και συνελήφθη, με διάταξη του εισαγγελέα, κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψή του 65χρονου, έγινε στις 12 Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου μετά από  καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μία μέρα πριν, το απόγευμα, ο 65χρονος αφού οδήγησε με το αυτοκίνητο την τότε 15χρονη ανήλικη σε ερημική τοποθεσία στον Αρχάγγελο Ρόδου την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 65χρονος τις τελευταίες δυο εβδομάδες πριν τη σύλληψή του, είχε προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης. 
Ο δράστης παρέδιδε, σε πνευματικό κέντρο, μαθήματα χορού σε νεαρά άτομα, ηλικίας 12 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη παθούσα. 

Πάντως απολογούμενος ο 65χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει αθώος, διευκρινίζοντας μάλιστα πως είναι δημοτικός υπάλληλος και όχι δάσκαλος χορού καθώς τα μαθήματα τα παρέδιδε αφιλοκερδώς στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου (που εποπτεύεται από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Ταξιαρχών Αρχαγγέλου Ρόδου), ιδίως όταν οργάνωναν χορευτικές επιδείξεις, επειδή διαθέτει χορευτικές δεξιότητες και βοηθάει τους χορευτές, που είναι ενήλικοι οι περισσότεροι και μερικοί ανήλικοι και όλοι κάτοικοι Αρχαγγέλου. 

Σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται τις αρνείται, τονίζοντας πως ουδέποτε έκανε το παραμικρό από τα όσα αναφέρει η 15χρονη κοπέλα στην κατάθεσή της, για την οποία αφήνει να εννοηθεί πως έχει συμπεριλάβει στα λεγόμενά της και τα όσα κάποιοι της έχουν υποδείξει «προφανώς για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε στην κλειστή κοινωνία του Αρχαγγέλου το γεγονός ότι ένα κορίτσι μπήκε, βραδινή ώρα, σε ένα αυτοκίνητο ενήλικου άνδρα και έγινε αντιληπτή από ομοχώριούς τους, προσπαθούν να πετύχουν την καταδίωξή του και την εμφάνιση της ανήλικης ως «θύματος».