Ρόδος: Έχει «ρημάξει» ο παιδότοπος στον Άγιο Δημήτριο

Παρατημένος, γεμάτος αγριόχορτα και σκουπίδια βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο παιδότοπος απέναντι από το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου.

Ο εν λόγω παιδότοπος αλλά και ο γύρω χώρος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τις αρμόδιες αρχές, αφού έχει καταληφθεί από οικογένεια που έμενε στις δημόσιες κτιριακές εγκαταστάσεις , ενώ υπήρξαν πολλές καταγγελίες για το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε χώρο αγοραίου έρωτα.

Δυστυχώς, παρότι αρκετά θέματα είχαν τότε διευθετηθεί, για μια ακόμη φορά παρατηρείται η πλήρης εγκατάλειψή του, ενώ μάλιστα υπάρχει πλέον και θέμα δημόσιας υγείας.

Τα ξερά χόρτα έχουν καλύψει σχεδόν όλο τον παιδότοπο, παντού υπάρχουν σκουπίδια ενώ και οι κάδοι είναι ξεχειλισμένοι από αυτά, και το σημαντικότερο είναι η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται εκεί.
 


Βρώμικες, γεμάτες με ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας, ενώ μάλιστα η δυσωδία επικρατεί σχεδόν σε όλο το πάρκο.

Την αγανάκτησή του για την όλη κατάντια, εκφράζει και αναγνώστης της "Ροδιακής" που πρόσφατα απέστειλε επιστολή, ζητώντας μας να τη δημοσιεύσουμε, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

"Δεν ξέρω η αδράνεια του Δήμου, της Αστυνομίας, αλλά και του Αρμόδιου εισαγγελέα, να βρεθούν στον πρώην Παιδότοπο του Αγ. Δημητρίου, στο Παλιό Νεκροταφείο και να δουν το τι συμβαίνει, αν είναι αδιαφορία η όχι ζήτημα ενδιαφέροντος.

 1) Τα χόρτα είναι σε κατάσταση 2 μέτρων, όπου εάν υπάρξει πυρκαγιά θα ευθύνονται και οι τρεις, υπάρχει τουαλέτα κίνδυνος μικροβίων και ασθενειών, και το κτίριο έχει γίνει μόνιμη κατοικία, αφού έχει παραβιαστεί, και έχει γίνει ξενώνας διαφόρων.

Επίσης το βράδυ μετά την πλήρη εγκατάλειψη του παιδότοπου, έχει γίνει χώρος παράνομου αγοραίου έρωτα, και διαφόρων συναλλαγών. Γιατί εγκαταλείφθηκε και ο χώρος ως Βρεφονηπιακός Σταθμός, αθλοπαιδιές, γύμνασης των παιδιών.

Κύριε Δήμαρχε, γιατί; Δεν σας ενδιαφέρει να υπάρχει χώρος για τα παιδιά μας;  Γιατί εγκαταλείφθηκε; Η Αστυνομία μας προστατεύει; Η Δικαιοσύνη είναι ο θεσμός όπου προστατεύει, και βοηθά τα παιδιά μας να είναι μακριά από τα μεγάλα κακά που συμβαίνουν στη χώρα μας, με ναρκωτικά, κλεψιές, αναρχία κτλ;;;"
 

Σχεδόν... εξαφανίστηκε η παιδική χαρά από τα αγριόχορτα  που την έχουν πια κυκλώσει
Σχεδόν... εξαφανίστηκε η παιδική χαρά από τα αγριόχορτα που την έχουν πια κυκλώσει


 

Ούτε έξω από τις δημόσιες τουαλέτες μπορείς  να περάσεις εξαιτίας της αφόρητης δυσοσμίας
Ούτε έξω από τις δημόσιες τουαλέτες μπορείς να περάσεις εξαιτίας της αφόρητης δυσοσμίας

 

 

Με υπερχειλισμένους κάδους και γεμάτος σκουπίδια είναι ο παλιός παιδότοπος  απέναντι από το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου
Με υπερχειλισμένους κάδους και γεμάτος σκουπίδια είναι ο παλιός παιδότοπος απέναντι από το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου