Πετυχημένο το Μουσικό-Φυσιολατρικό Φεστιβάλ του Φαέθωνα

Αξέχαστο θα μείνει σε όλους όσοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου «Φαέθων» στον Αρχάγγελο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν και συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 5ο Μουσικό και Φυσιολατρικό Φεστιβάλ. 

Ενταγμένο στο ανάλογο πεδίο δράσεων από το σύλλογο, το συγκεκριμένο φεστιβάλ είχε ως στόχο ν’ αναδείξει την προσπάθεια όλων εκεί, ώστε να μην εξαφανιστεί το μοναδικό στον κόσμο αυτό είδος, παράλληλα με την ευκαιρία παρουσίασης καλλιτεχνών και όχι μόνο, από τη Ρόδο. 

Στον ελαιώνα όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Φαέθωνα, οι συμμετέχοντες έζησαν ένα εναλλακτικό διήμερο με μουσική, ελεύθερο κάμπινγκ και παράλληλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που σχετίζονταν με τη φύση και τον αθλητισμό. 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες, όπως:
- Δημιουργική απασχόληση για τα νήπια με την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών
- Αγώνες σκυταλοδρομίας, τσουβαλοδρομίες και άλλα παιχνίδια στίβου για μεγαλύτερα παιδιά από γυμναστές
- Παιχνίδια με τόξα
- Βόλτες με άλογα
- Διαδρομή ενός χιλιομέτρου με κατεύθυνση το δασάκι που ζούσαν τα αλογάκια, ψάχνοντας το χαμένο θησαυρό
- Αναρρίχηση τοίχου
- FLYING FOX
- Χοροί Zumba

Τα καραμελόσπιτα προσέφεραν δωρεάν τοπικά εδέσματα, ενώ συγκροτήματα και καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής όπως επίσης της τζαζ και της ροκ τραγούδησαν υπό τις αναλαμπές της… φωτιάς από το σούρουπο έως και αργά το βράδυ. 

Το σημαντικότερο κομμάτι αποτέλεσαν οι φίλοι του συλλόγου και όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων, αφού τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Φαέθωνα, μαζί με τους φορείς που στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας έτσι το έργο όλων όσοι αγαπούν το μικρόσωμο αυτό αλογάκι. 

Για τους παραπάνω λόγους, οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση-ευχαριστήριο προς αυτούς που στήριξαν το 5ο Μουσικό και Φυσιολατρικό Φεστιβάλ.