Επίτιμος δημότης Σύμης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης Σύμης θα ανακηρυχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που θα επισκεφτεί τη Σύμη στις 8 Μαΐου, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή την παρουσία του στο νησί, θα εγκαινιάσει και το νέο λιμάνι της Σύμης, το οποίο ξεκίνησε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, και προϋπολογισμό 5.800.000 ευρώ, αλλά η χρηματοδότησή του ολοκληρώθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το λιμάνι διαθέτει κρηπιδώματα 345 μέτρων και είναι συνολικής έκτασης περίπου 4.000 τμ.

Οι φυσικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και υπολείπονται οι χερσαίες εγκαταστάσεις και η βελτίωση της οδικής πρόσβασης, έργα που θα ενταχθούν σε νέα προγράμματα. Η λειτουργία του αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό και στην ανάπτυξη του νησιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσει στη Σύμη στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 8 Μαΐου, όπου θα τον υποδεχτούν οι τοπικές αρχές. Θα ακολουθήσει η παρέλαση και οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου και αμέσως μετά θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου λιμανιού.

 Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης Σύμης, και θα του παρατεθεί γεύμα. Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από τη Σύμη για να επιστρέψει στην Αθήνα.