Συνεχίζονται οι απολογίες για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι απολογίες για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι απολογίες για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 827 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίστηκαν και χθες οι απολογίες αλλά και οι συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί πέρυσι το Σεπτέμβριο στον Αρχάγγελο της Ρόδου.

Διαδοχικά χθες, την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 45, 44, 52 και 58 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Άκη Δημητριάδη, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος είπε ότι διαθέτει συνεργείο και ουδεμία σχέση έχει με διακίνηση ναρκωτικών ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με ναρκωτικά. Με τον άνθρωπο που φέρεται να είχε συναλλαγές είπε ότι τον γνωρίζει από παλιά διότι συνεργάστηκαν και μάλιστα προμηθεύονταν από αυτόν ανταλλακτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου διαπίστωσε ότι αυτά ήταν προβληματικά και σταμάτησε.

Οι συνομιλίες που είχαν αφορούσαν αυτό το αντικείμενο και την επιδιόρθωση του οχήματος του γιου του συγκατηγορούμενού του. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαφανεί η αλήθεια των ισχυρισμών του και το γεγονός ότι δεν σήκωνε τα τηλέφωνα γιατί είχε πολλή δουλειά.

Επίσης ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο προσήχθη χθες το μεσημέρι και ο 44χρονος, ο οποίος ήδη έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για αυτή την υπόθεση, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία καθώς φέρεται να έχουν προστεθεί στη δικογραφία και νέες συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων.

Ο 44χρονος, όπως και την προηγούμενη φορά, τόνισε ότι είναι τοξικομανής και πως καμία σχέση έχει με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά ορισμένους από τους συγκατηγορούμενους του, τους γνωρίζει επειδή έπαιρνε από αυτούς τη δόση του.

Εξαρτημένος από τα ναρκωτικά δήλωσε για ακόμη μία φορά και ο 52χρονος που έδωσε χθες συμπληρωματική απολογία για την ίδια υπόθεση, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή. Και ο 52χρονος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος και χθες αρνήθηκε ότι οι συνομιλίες αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών.

Τέλος, για δεύτερη φορά την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε μαζί με το δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή ο 58χρονος που είχε απολογηθεί στις 30 Απριλίου για να δώσει επιπλέον εξηγήσεις και για τις νέες συνομιλίες στις οποίες φέρεται να έχει και ο ίδιος καταγραφεί.
Σημειώνεται πως ο 58χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η απολογία του φερόμενου ως «υπαρχηγού»
Οι απολογίες θα συνεχιστούν σήμερα αλλά και αύριο καθώς έχουν κληθεί και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η συμπληρωματική κατάθεση που καλείται να δώσει ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» στην υπόθεση.

Ο 51χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη θα περάσει εκ νέου την πόρτα της ανακρίτριας αύριο για να δώσει επιπλέον εξηγήσεις για τις νέες συνομιλίες που έχουν προστεθεί στη δικογραφία.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, καθώς κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φαίνεται να είχαν «πάρε – δώσε» με το κύκλωμα που διακινούσε τα ναρκωτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κύκλωμα ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν 7 συνολικά μέλη, τα οποία φέρονται να ανήκουν σε πολυμελές κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Ρόδου, τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, αγοράς-κατοχής-αποθήκευσης-μεταφοράς-πώλησης-καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εκβίασης, κλοπής, αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράνομης οπλοκατοχής κ.α..

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2017 συνελήφθησαν έξι ημεδαποί ηλικίας 29, 29, 43, 50 και 57 ετών, καθώς και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας. Οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συνεργούς τους (έναν 60χρονο ημεδαπό και έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας) αποτελούσαν τον πυρήνα δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι άλλα -271- άτομα, τα στοιχειά των περισσοτέρων από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους