Στην ακριτική Ψέριμο οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης

Στην ακριτική Ψέριμο οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης

Στην ακριτική Ψέριμο οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Στην ακριτική Ψέριμο έφτασαν οι εθελοντές και τα φουσκωτά της +πλευσης και φέτος, μία ανάσα από τα μικρασιατικά παράλια, στον πέμπτο σταθμό του Διάπλου του Απόλλωνα και με τον καιρό να συνεχίζει να είναι ιδανικός.

Το πρωί της 1ης Μαίου 2018, βρήκε τους εθελοντές στο ντόκο της Αστυπάλαιας και να επιβιβάζονται στα φουσκωτά για τον επόμενο προορισμό της +πλευσης στο πλαίσιο του Διάπλου του Απόλλωνα.

Ο καιρός επέτρεψε στους κυβερνήτες να δοκιμάσουν ξανά μία σειρά από σχηματισμούς, δεξιότητα απαραίτητη προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα η ομάδα σε διαφορετικές συνθήκες πλεύσης. Νωρίς το μεσημέρι έφτασαν στην Ψέριμο, όπου και βρήκαμε να τους περιμένουν στο ντόκο παλιοί φίλοι και γνώριμοι, από την προηγούμενη παρουσία στο νησί, κατά τον Διάπλου 2017.

Στη Ψέριμο περίμενε τους συναδέλφους και φίλους του γιατρούς, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ψαρά.

Άμεσα, ο εξοπλισμός της +πλευσης μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και οργανώθηκαν όλα, ώστε οι γιατροί της ομάδας να υποδεχθούν τους κατοίκους σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.

Επίσκεψη στο φυλάκιο της Ψερίμου

Η +πλευση δεν ξέχασε ούτε φέτος τους φύλακες της ακριτικής Ψερίμου, που υπηρετούν την θητεία τους στο νησί.

Κλιμάκιο του ΔΣ και άλλα μέλη της +πλευσης, επισκέφθηκαν το φυλάκιο, όπως είχαν κάνει και πέρυσι, ενώ άφησαν μερικά μικρά αναμνηστικά στους ανθρώπους που εκτελούν το καθήκον τους εκεί, τόσο για τους ακρίτες όσο και για όλους εμάς..

(Πληροφορίες -φωτογραφίες από +πλευση)

Πηγή: kalymnos-news.gr

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλύμνου

Ολοκληρώθηκε χθες 2/5/2018 το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο της Ψερίμου στο πλαίσιο του 5ου Διάπλου στα μικρά νησιά, ο οποίος πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά από την Αστική μη Κερδοσκοπική ομάδα «Σύμπλευση».

Με 11 φουσκωτά σκάφη και περισσότερους από 60 εθελοντές, η ομάδα έφθασε στο νησί της Ψερίμου την 1/5/2018 όπου παρέμεινε δυο ημέρες προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εξετάσεις από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών 18 ειδικοτήτων καθώς και λήψη δειγμάτων αίματος για μικροβιολογικές και βιοχημικές αναλύσεις, που θα γίνουν σε εξειδικευμένα εργαστήρια, τα αποτελέσματα των οποίων αφού αξιολογηθούν θα αποσταλούν στους κατοίκους του νησιού. Φέτος συμπεριλήφθηκε στον εξοπλισμό της ομάδας και φορητή οδοντιατρική έδρα, προσφέροντας όλες τις δυνατότητες για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής καλωσόρισε από την πρώτη στιγμή την ομάδα των εθελοντών ιατρών στο νησί της Ψερίμου και παρακολούθησε από κοντά την πορεία των ιατρικών εξετάσεων.

Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα και λίγο πριν τον απόπλου των σκαφών, ο κος Δήμαρχος παρέδωσε στα μέλη της ομάδας αναμνηστικά δώρα, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία αυτής της σταθερής και ειλικρινούς προσφοράς των εθελοντών στους κατοίκους των νησιών μας, γεγονός που ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο το φρόνιμα των ακριτών του Αιγαίου στις κρίσιμες εθνικά στιγμές που βιώνουμε.

Ο Πρόεδρος κος Νίκος Αθανασίου και τα μέλη της Ομάδας Σύμπλευσης ευχαρίστησαν θερμά τον κο Δήμαρχο δίνοντας ραντεβού για τον επόμενο Διάπλου.


Διαβάστε ακόμη

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο