Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Ρόδο

Με κεντρικό σύνθημα  “Για εμάς … που ονειρευόμαστε ακόμα” η Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου  θα διεξάγει  το 1ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ  στη Ρόδο, στις 5 και 6 Μαΐου.

Οι στόχοι της αναγκαίας αυτής δράσης είναι η αφύπνιση συνειδήσεων, η ευαισθητοποίηση σε επιμέρους ζητήματα που χρήζουν προσοχής και αντιμετώπισης (φασισμός, σεξισμός, ξενοφοβία), καθώς και η ανάδειξη πολιτιστικής κουλτούρας. Αναφορικά με τους σκοπούς του φεστιβάλ  τονίζεται ο απεγκλωβισμός από το φόβο του ξένου, η απελευθέρωση από την άγνοια και η γεφύρωση με τη διαφορετικότητα.

Στα πλαίσια του διημέρου περιλαμβάνονται ομιλίες καθηγητών του πανεπιστημίου, έκθεση βιβλίου, έκθεση φωτογραφίας, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό αντιρατσιστικού περιεχομένου από διαφορετικούς  χώρους ανά την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαΐου, στο προαύλιο του κτιρίου Κλεόβουλος (Δημοκρατίας 1) στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων και το Φουαγιέ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΙΟΥ

12.00-20.00: Έκθεση βιβλίου.

12.00-14.00: Ομιλίες καθηγητών (Π.Κεφαλά, Δ.Γουβιάς, Β.Καζούλη, Παρέμβαση εκ μέρους του Π.Κιμουρτζή).

18.00-20.00: Προβολή ταινιών- Έκθεση φωτογραφίας

20.00: Συναυλία (7000 watt,UNITED CREW, 4Sketch, Εν' Λευκώ, Άγνωστη Σκιά, Σύμπλεγμα, Οντέμο, Εσώκλειστο Χαμόγελο).

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΙΟΥ

12.00-20.00: Έκθεση βιβλίου- Έκθεση φωτογραφίας

17.00-20.00: Προβολή ταινιών

20.00: Ρεμπέτικο γλέντι-Ψήσιμο

(Συμμετέχουν οι: Βιργινία Ρήγου (φωνή), Δημήτρης Χριστοδούλου (φωνή-κιθάρα), Γιάννης Καρανικόλας (λύρα))

00.30: After Party

Συμμετέχουν επίσης: Ε.Α.Α.Κ Ρόδου, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Κατάληψη City Plaza, Εργατική Λέσχη Περιστερίου