Ρόδος: Στα μαλακά δύο αδέλφια για ξυλοδαρμό 21χρονου

Ρόδος: Στα μαλακά δύο αδέλφια για ξυλοδαρμό 21χρονου

Ρόδος: Στα μαλακά δύο αδέλφια για ξυλοδαρμό 21χρονου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 732 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων δύο αδέλφια ηλικίας 23 και 21 ετών, τα οποία κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό 21χρονου πριν από τέσσερα χρόνια επί της Ρόδου – Λίνδου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιάννη Φλεβάρη επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον 23χρονο και στον 21χρονο αδελφό του, ο οποίος ήταν ανήλικος όταν έγινε η πράξη, 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ρόδου για δύο χρόνια.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα τον Μάρτιο του 2017 ο μεν 23χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή και ο 21χρονος σε 250 ώρες κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ρόδου για δύο χρόνια ενώ του επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση 3000 ευρώ.
Για λογαριασμό του 21χρονου παθόντα παρέστησαν ως πολιτική αγωγή οι κ.κ. Χαρούλα Ματσίγκου και Ειρήνη Βενιού.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα, ένας 23χρονος και ένας 22χρονος για τους οποίους πρωτόδικα, έπαυσαν οι ποινικές διώξεις με το νέο νόμο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι στις 2 Μαρτίου 2014 σε βενζινάδικο που βρίσκεται πριν από τ’ Αφάντου εντόπισαν τον 21χρονο παθόντα και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός του για τον οποίο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ενώ κατέστη και ανάπηρος σε ποσοστό 50% σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Μάλιστα στη δικογραφία αναφέρεται πως οι δύο από τους τέσσερις δράστες ήταν αθλητές πυγμάχοι.
Κατά την ακροαματική διαδικασία τόσο στο πρωτόδικο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης κος Φλεβάρης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο τραυματισμός του 21χρονου προήλθε από την πτώση που είχε στη συνέχεια από το μοτοποδήλατο, στο οποίο επέβαινε και το χτύπημα που είχε στο κράσπεδο, όπως τόνισε επικαλούμενος τα όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο 21χρονος.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών