Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων, στο αεροδρόμιο Μαριτσών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων, στο αεροδρόμιο Μαριτσών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων, στο αεροδρόμιο Μαριτσών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 482 ΦΟΡΕΣ

«Εκκίνηση…ξανά!», ήταν το σλόγκαν του Δήμου Ρόδου για την αναβίωση των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο των Μαριτσών, κι αυτό το έκανε πράξη!

Αναμφίβολα ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως με όραμα και επιμονή, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η Οργανωτική Επιτροπή με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια, και ένας μεγάλος αριθμός εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών, υλοποίησαν ένα όνειρο χρόνων για τους Ροδίτες. Αρωγοί στην προσπάθεια για να διεξαχθούν ξανά αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων στη Ρόδο στάθηκαν οι: Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, ο σύλλογος Star line , ο τοπικός σύλλογος ΣΥMΑΡ και η «Διέλπις περί Αγώνων».

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου , διοργανώθηκε στα Μαριτσά αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2018, που έφερε στην εκκίνηση τους κορυφαίους Έλληνες οδηγούς! Οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο ιστορικό αεροδρόμιο ακούστηκαν και πάλι μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Τα γκάζια στο τέρμα, ο ανταγωνισμός μεγάλος, η αδρεναλίνη στα ύψη!

Όλα κύλησαν ομαλά και με ασφάλεια! Η βροχή της Κυριακής, στους αγώνες των πρώτων κατηγοριών, όχι μόνο δεν στάθηκε εμπόδιο αλλά εξασφάλισε ένα υπέροχο θέαμα.

Ο αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων των Μαριτσών πέρασε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως μια απολύτως επιτυχημένη διοργάνωση και ως ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς για τη Ρόδο.

Ο Δήμος Ρόδου έκανε την αρχή και θα συνεχίσει την προσπάθεια, σεβόμενος την παράδοση της Ρόδου και την αγάπη των Ροδιτών για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τα σχέδια για το άμεσο μέλλον πολλά και υλοποιήσιμα. Η Ρόδος επέστρεψε στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για παραμείνει.

Η προσπάθεια αυτή συνδέεται άρρηκτα με τη στρατηγική προσέλκυσης του λεγόμενου «ποιοτικού» τουρισμού στο νησί και της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, σε όσους συνέβαλαν εθελοντικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων που παρά τις δυσκολίες ανταποκρίθηκε στο έργο της, στους οδηγούς και τις αγωνιστικές ομάδες για τον επαγγελματισμό τους, στους χορηγούς για την ανιδιοτελή προσφορά και τη γενναιοδωρία που κατέδειξαν και στο φίλαθλο κοινό που «αγκάλιασε» την προσπάθεια, ώστε η Ρόδος να αναβιώσει μετά από αρκετά χρόνια τους αγώνες ταχύτητας και να δείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σε υψηλά στάνταρ, σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.