Συνεχίζονται οι απολογίες για τα μέλη της “ομάδας” της Ρόδου

Συνεχίζονται οι απολογίες για τα μέλη της “ομάδας” της Ρόδου

Συνεχίζονται οι απολογίες για τα μέλη της “ομάδας” της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 602 ΦΟΡΕΣ

Άλλα τρία άτομα από την «ομάδα» της Ρόδου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Ιωαννίνων.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και δύο Έλληνες κατοίκων Ρόδου, ενώ ελεύθερες αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους η 38χρονη Αλβανίδα και η 31χρονη Ρουμάνα, οι οποίες επίσης απολογήθηκαν προχθές συνοδευόμενες από το συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και συγκεκριμένα η Αλβανίδα ισχυρίστηκε πως ουδεμία σχέση έχει με ναρκωτικά και πως οι όποιες συνομιλίες έγιναν από το τηλέφωνό της, τις έχει κάνει ο Αλβανός φίλος της, ο οποίος και το χρησιμοποιούσε.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε και η Ρουμάνα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι δύο αφέθηκαν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ για τη σύλληψη των εδώ κατηγορουμένων στήθηκε «επιχείρηση» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -19- άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη, ένας 63χρονος Έλληνας στα Γιάννενα και ένας 32χρονος Αλβανός στη Ρόδο!

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη δέκα (10) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους και υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ!

Από τις έρευνες της αστυνομίας που έγιναν ταυτόχρονα στις 2 Μαΐου 2018, κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλαστά χαρτονομίσματα, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, καραμπίνα κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους