Διαμαρτυρία για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Διαμαρτύρεται συμπολίτης μας, για την καταβολή των συντάξεων από τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ). Ειδικότερα, ο κ. Νικήτας Νικηταράς αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι, βλέποντας ότι αποφασίσατε ερήμην (και πάλι εις βάρος των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ του ΟΑΕΕ) λόγω της Πρωτομαγιάς, να μας καταβάλλετε την πενιχρήν πλέον μηνιαίαν σύνταξή μας στις τρεις (3) Μαΐου/Τετάρτη διερωτώμαι, γιατί κύριοι δεν μας πληρώνατε τουλάχιστον στις 30 Απριλίου (δεν είναι αργία);

Γιατί οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ/ΟΓΑ επληρώθησαν στις 27/4-Παρασκευή και εσείς του ΟΑΕΕ μας στέλλετε να πάρουμε την σύνταξή μας ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ (μετά του ΙΚΑ); Δεν σας βόλευε η Δευτέρα 30/4 (για δικούς σας πάντα πονηρούς λόγους) να πληρωθούμε κι εμείς του ΟΑΕΕ; (βέβαια έχετε συνηθίσει στη μηνιαία σύνταξη να πληρώνετε πάντα καθυστερημένα 2-3 ημέρες). 

Κύριοι του ΟΑΕΕ έχετε υποχρέωση να μας απαντήσετε, γιατί αυτή η αδιαφορία σας; Μας έχετε εξαγριώσει, γονατίσει, δεν υπάρχει λογική της κακής συμπεριφοράς σας προς εμάς του ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ.

Επιβάλλεται τέλος πάντων να βρούμε το δίκαιό μας, απόλυτα ΛΟΓΙΚΟ έστω και αργά, στο εξής η μηνιαία σύνταξή μας να καταβάλλεται 2-3 μέρες πριν τις 30 εκάστου μηνός (όπως ήδη συμβαίνει και του ΙΚΑ). ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να συμβεί αυτό. Ξέρουμε ότι έχουμε το δικαίωμα αυτό. Είμαστε όλοι οι πολίτες αυτού του παράλογου κράτους “ΙΔΙΟΙ” με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις (βλέπε π.χ. ΙΚΑ κ.λπ.).

Αν εμείς δεν πληρωθούμε έγκαιρα (δηλαδή 2-3 ημέρες πριν) πώς εγώ θα είμαι συνεπής προς τις ρυθμίσεις μου προς την ΕΦΟΡΙΑΝ (και αυτό συμβαίνει λόγω οικονομικής δύσκολης κατάστασης) και τέλος να μην μας αφήνει το κράτος/ΕΦΟΡΙΑ να έχουμε περιθώριο 2-3 ημερών μετά προς εξόφληση των υποχρεώσεών μας (πάρα πολλές και διάφορες), αλλά και να απειλούμεθα στη μικρή αυτή καθυστέρηση με ραβασάκια τύπου εξαναγκασμού με κατασχέσεις/προσημειώσεις κ.λ.π;

Εμείς θα γίνουμε κλέφτες; ζητιάνοι στα παιδιά και συγγενείς μας για να είμαστε καλοπληρωτές; 
Κύριοι εγώ ήμουν ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ και καλά εισπράξατε τις ηυξημένες ασφαλιστικές μου εισφορές 48 ολόκληρα χρόνια. Έχουμε μαρτυρήσει με μειώσεις συντάξεων κατά 50% στο παρελθόν. Έχουμε χάσει (μισθούς, ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ / ΠΑΣΧΑ κ.λπ.). Έχουμε χάσει την υπομονή μας.

ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ/ΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Οι κυβερνώντες να ψαχτούν για την υπευθυνότητά τους.

Ευχαριστώ
Ν. Νικηταράς».