Πήραν τα όπλα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Κορακόνερο

Πήραν τα όπλα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Κορακόνερο

Πήραν τα όπλα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Κορακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4091 ΦΟΡΕΣ

Δύο άτομα στο εδώλιο που έχουν αρχικά καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών

Με κυνηγετικά όπλα θέλησαν να «λύσουν» τις διαφορές που είχαν με ομόφυλούς τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο στη Ρόδο!

Ο λόγος για δύο αθίγγανους ηλικίας 41 και 23 ετών, οι οποίοι στις αρχές Ιουνίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης που έχουν επιβληθεί σε κάθε κατηγορούμενο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.
Ειδικότερα, η πρώτη δίκη είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2015 και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, όπου εκτός τους δύο άνδρες κατηγορούμενος ήταν και ένας 28χρονος ομόφυλός τους.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και αυτές της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι τρεις καταδικασθένες άσκησαν έφεση, η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησαν και πήραν αναβολή ο 41χρονος και ο 23χρονος, ενώ η έφεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη για τον 28χρονο συγκατηγορούμενό τους, ο οποίος και διατηρεί τη πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί. Έτσι στις 4 Ιουνίου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσουν μόνο ο 41χρονος και ο 23χρονος.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2014, με αφορμή καβγά που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και μελών άλλης οικογένειας ΡΟΜΑ. Αυτό φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι τρεις κατηγορούμενοι να μεταβούν στον καταυλισμό στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου, όπου χρησιμοποιώντας κυνηγετικά όπλα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 6 άτομα ηλικίας από 14 έως 41 ετών, σε διάφορα σημεία τους σώματός τους.

Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν, ενώ οι τραυματίες μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άμεσα δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διερεύνηση της υπόθεσης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα (ένα επιβατικό και δυο φορτηγά ανοικτού τύπου), με τα οποία οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν και πυροβόλησαν τα θύματά τους.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...