Συναντήσεις με λογοτέχνες στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δήμου Ρόδου-ΔΟΠΑΡ πραγματοποίησε τον Μάιο δύο συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες λογοτέχνες.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Μαΐου τα μέλη της Λέσχης είχαν κοντά τους μέσω τηλεδιάσκεψης τον συγγραφέα Άρη Μαραγκόπουλο με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο «Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού» (εκδ. Τόπος).

Ο συγγραφέας μίλησε διεξοδικά για το πολυεπίπεδο αυτό μυθιστόρημα που συναρθρώνει τη λογοτεχνία με την ιστορία, την πολιτική και τη βιογράφηση σπουδαίων προσωπικοτήτων και ανταποκρίθηκε με προθυμία στις ερωτήσεις και τις επισημάνσεις των παρευρισκομένων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες λογοτέχνες, εμβαθύνοντας έτσι την επαφή τους με το έργο του.

Επιπλέον, τα μέλη της Λέσχης συναντήθηκαν ξανά την Παρασκευή 18 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΔΚΣΜΡ, προκειμένου να υποδεχτούν τον σπουδαίο Ρόδιο ποιητή Σουλεϊμάν Αλάγιαλη Τσιαλίκ.
 


Ο ποιητής μίλησε τόσο για το τελευταίο του βιβλίο «Στην αρχή των συμπτώσεων δύο εκλάμψεις…» (εκδ. Δωδώνη), το οποίο παρουσίασε το Κέντρο στο κοινό της Ρόδου τον περασμένο Νοέμβριο, όσο και για τη γραφή του και την τέχνη της ποίησης γενικότερα, αποδεικνύοντας ότι πέρα από αξιόλογος ποιητής είναι και εξαιρετικός συνομιλητής.

Ο τιμημένος με το βραβείο Ιπεκτσί λογοτέχνης και παλιό μέλος του ΔΣ του ΔΚΣΜΡ επιβεβαίωσε με την παρουσία του στη συνάντηση την αμοιβαία σχέση εκτίμησης που έχει αναπτύξει με το Κέντρο ύστερα από χρόνια εποικοδομητικής συνεργασίας.

Η Λέσχη Ανάγνωσης του ΔΚΣΜΡ ήδη διανύει τον 3ο κύκλο συναντήσεών της. Μέχρι σήμερα έχουν αναγνωστεί από τα μέλη της σπουδαία έργα της παγκόσμιας, της νεοελληνικής και της δωδεκανησιακής λογοτεχνίας με σημαντικούς συγγραφείς και μεταφραστές ως προσκεκλημένους, όπως τον Δημοσθένη Παπαμάρκο, την Τίτσα Πιπίνου, την Έρση Σωτηροπούλου, την Ισμήνη Κανσή και πολλούς άλλους.