Μετέφερε με θαλαμηγό 16 πρόσφυγες

Με θαλαμηγό σκάφος το οποίο προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας Ρόδου, κατηγορείται ότι μετέφερε 26χρονος αλλοδαπός από τα τουρκικά παράλια συνολικά 16 άτομα! Ο αλλοδαπός συνελήφθη από λιμενικούς και χθες μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαΐου 2018 όταν ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ότι σε βραχονησίδα στην παραλιακή περιοχή Αγίας Μαρίνας Ρόδου, είχε προσαράξει θαλαμηγός ενώ είχαν αποβιβαστεί σε αυτή και σημαντικός αριθμός επιβατών.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα και δύο (02) σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν με τη συνδρομή του σκάφους «ΘΕΟΔΩΡΑ» 16 αλλοδαπούς εκ των οποίων 4 Συριακής καταγωγής και οι υπόλοιποι από το Ιράκ και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι Μανδρακίου Ρόδου.

Το θαλαμηγό σκάφος μεταφέρθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Νέο Καρνάγιο Ρόδου όπου κατασχέθηκε, ενώ κατόπιν συντονισμένων ενεργειών στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός διακινητής .

Ο 26χρονος προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Σοφία Προύσαλη πέρασε τη πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Ο 26χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε να κάνει τη μεταφορά προκειμένου να καταφέρει με τον τρόπο αυτό να φύγει και ο ίδιος από τη γείτονα χώρα και να ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού. Ο ίδιος είπε πως για το λόγο αυτό, για να μπορέσει δηλαδή να μεταβεί στην Ευρώπη, δεν επέστρεψε το σκάφος σε αυτούς που του το έδωσαν και οι οποίο βρίσκονται στα γειτονικά παράλια.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο αλλοδαπός πήρε το δρόμο για τις φυλακές.