Υποφέρει η Κάρπαθος από τις υψηλές τιμές στα καύσιμα

Υποφέρει η Κάρπαθος από τις υψηλές τιμές στα καύσιμα

Υποφέρει η Κάρπαθος από τις υψηλές τιμές στα καύσιμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 358 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας

Διαμαρτυρία για τις τιμές των καυσίμων στο νησί, απέστειλε προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η τοπική οργάνωση Καρπάθου της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνεται μάλιστα στην επιστολή ότι θα πρέπει να επανέλθουν άμεσα οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, που έχουν καταργηθεί και να ζητηθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού να πραγματοποιήσει έρευνα για τον τρόπο που διαμορφώνονται οι τιμές.

Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής:
«Κύριοι υπουργοί,
Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την ανεξέλεγκτη αύξηση των υγρών καυσίμων σε όλη την επικράτεια. Συγκριτικά, όμως, με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, η αύξηση στα νησιά είναι ακόμη μεγαλύτερη και ειδικότερα εδώ στην Κάρπαθο οι ενδεικτικές τιμές των υγρών καυσίμων έχουν ως εξής: αμόλυβδη βενζίνη 1,90€-2,10€ και diesel κίνησης 1,58€-1,60€.

Αλληλεπίδραση αυτής της αύξησης είναι να επηρεαστούν όλοι οι τομείς οικονομίας του νησιού μας (πρωτογενής τομέας, τουριστικός τομέας, εμπορικός τομέας και ο τομέας συγκοινωνιών και μεταφορών) με τελικό κύριο αποδέκτη, τον καταναλωτή.

Βρισκόμαστε εν αρχή της τουριστικής περιόδου και θα πρέπει να ανατιμηθούν εκ νέου όλες οι τιμές προϊόντων και παροχών, με αποτέλεσμα τον αρνητικό αντίκτυπο τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στον τουρισμό, που είναι και η κύρια πηγή εσόδων του νησιού μας, αλλά και της συνολικής οικονομίας της χώρας.

Κύριοι υπουργοί, απαιτούμε να πάρετε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των νησιωτών και ειδικότερα την στήριξη της ελληνικής οικογένειας στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε.

Προτείνουμε:
1. Να επανέλθει ο χαμηλός Φ.Π.Α. στα νησιά μας ή να συμπεριληφθεί και η ΚΑΡΠΑΘΟΣ στο μεταφορικό ισοδύναμο.

2. Να διατίθενται οι πόροι που εισπράττει το κράτος μέσω εισφοράς 1,% από τις τιμές των καυσίμων, για την επιδότηση της μεταφοράς τους στα νησιά.

3. Να ζητηθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού να πραγματοποιήσει έρευνα για τον τρόπο που διαμορφώνονται οι τιμές και να τηρούνται οι κανόνες ανταγωνισμού.

Ο “αποκλεισμένος ακρίτας νησιώτης έχει ανάγκη την πλήρη στήριξη του κράτους, όπως και το κράτος την ύπαρξη και την ευημερία του νησιώτη πάνω στα νησιά. Δεν πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε σαν απλοί παραμεθοριοποιημένοι κάτοικοι.

Είμαστε Έλληνες πολίτες που παρά τις μόνιμες φυσικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, αλλά και της ποβληματικής γειτονίας εξ ανατολών δηλώνουμε “παρών” και κρατάμε Θερμοπύλες. Αξίζουμε λοιπόν καλύτερη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ από το κράτος.

Ο Πρόεδρος Δημ. Τ.Ο Καρπάθου
Λαχανάς Ιωάννης».

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού