Πρέπει να προστατευτεί το δάσος τονίζουν οι μελισσοκόμοι της Ρόδου

Από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η Κυψέλη» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ από το 1972 και αποτελεί την κύρια εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με τα περιβαλλοντικά θέματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Η επιβίωση του ανθρώπου συναρτάται άμεσα με την ποιότητα του περιβάλλοντος. Έτσι η ημέρα αυτή είναι μια μέρα όλων των ανθρώπων που έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι το περιβάλλον για την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη. 

Όπως είχαμε υπογραμμίσει σε παλιότερη γνωστοποίησή μας, η ύπαιθρος του νησιού μας καθημερινά μολύνεται από τα σκουπίδια που απορρίπτονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν σέβονται και δεν αγαπούν τη φύση και το περιβάλλον της Ρόδου. Το γεγονός, το οποίο καταγγέλλουν καθημερινά  και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, οδηγεί στην υποβάθμιση και την καταστροφή του περιβάλλοντός μας. 

Οι μελισσοκόμοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στην προστασία της φύσης δεδομένου ότι χωρίς τη φύση δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μελισσοκομία. Έχουμε δηλαδή μια αμφίδρομη σχέση περιβάλλοντος και μέλισσας. 

Και είναι σημαντικό να κατανοήσει ο άνθρωπος τη σημασία της προσφοράς της μέλισσας στην προστασία του περιβάλλοντος δεδομένου ότι ο κύριος ρόλος της είναι η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος μέσω της επικονίασης των φυτών. 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Μελισσοκομικός Σύλλογος καλεί όλους τους μελισσοκόμους και τους φίλους της μέλισσας να γίνουν φύλακες της υπαίθρου της Ρόδου.

Τους καλούν, σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους η απόρριψη σκουπιδιών στη φύση, να σημειώνουν τον αριθμό του αυτοκινήτου, τον οποίο θα δίνουν στον Μελισσοκομικό Σύλλογο, προκειμένου, στη συνέχεια το θέμα να διαχειρίζεται η αρμόδια υπηρεσία, η οποία έχει ζητήσει τη συμβολή του Μελισσοκομικού Συλλόγου προς την κατεύθυνση αυτή. 

Άλλωστε και ομάδα μελισσοκόμων βρίσκεται καθημερινά στην ύπαιθρο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού επιβλέποντας και επαγρυπνώντας και για την προστασία των δασών του νησιού από πυρκαγιές».