Φυλάκιση 3 μηνών σε 43χρονο που εξαπάτησε ηλικιωμένη

Φυλάκιση 3 μηνών σε 43χρονο που εξαπάτησε ηλικιωμένη

Φυλάκιση 3 μηνών σε 43χρονο που εξαπάτησε ηλικιωμένη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισε χθες ο 43χρονος που εξαπάτησε ηλικιωμένη γυναίκα, αποσπώντας της το ποσό των 360 ευρώ, με το πρόσχημα ότι ο γιος της τα χρωστούσε σε τράπεζα!

Σε βάρος του 43χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για απάτη και κλοπή και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου, όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή (3 μήνες φυλάκιση για την απάτη και ένα μήνα για την κλοπή).

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί και καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία συνεχίζει τη διερεύνηση για το αν υπήρξαν και άλλα «θύματα» του 43χρονου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 43χρονος πήγε σε σπίτι ηλικιωμένης στη πόλη της Ρόδου και της είπε πως ο γιος της είχε οφειλές στην τράπεζα, καταφέρνοντας έτσι να την εξαπατήσει και να του δώσει το ποσό των 360 ευρώ. Βάσει της ίδιας καταγγελίας ο δράστης προσπάθησε στη συνέχεια να αποκομίσει από την ηλικιωμένη και άλλα χρήματα χωρίς όμως να το καταφέρει και έτσι επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στους οποίους καταγγέλθηκε το γεγονός και τους παραδόθηκε και οπτικοακουστικό υλικό, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 43χρονο, ο οποίος και προσήχθη στην υπηρεσία και συνελήφθη, ενώ τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους