Οι Los Champicos μας γνωρίζουν την ευεξία γέλιου για καλό σκοπό!

Συνεδρία γέλιου στην έδρα τους διοργανώνουν οι Los Champicos, που μας περιμένουν όλους τη Δευτέρα 18 Ιουνίου προκειμένου να γελάσουμε για καλό σκοπό! 

Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, οι Los Champicos μας καλούν να γνωρίσουμε την Ευεξία Γέλιου και να συμμετάσχουμε στη συνεδρία που διοργανώνεται, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου αιμοδοτών Άγιος Εφραίμ. Ενδεικτικό ποσό προσφοράς 7€ ανά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977642233 ή με μήνυμα στο inbox στη σελίδα των Los Champicos. 

Τι είναι  η Ευεξία Γέλιου
Οι συνεχείς επιστημονικές έρευνες πάνω στη θετική ψυχολογία και στη θετική επίδραση του γέλιου και της χαράς στην αναβάθμιση της ποιότητα της ζωής μας, πρόκειται να αναδείξουν την επόμενη δεκαετία τη γελωτοθεραπεία ως μία από τις βασικότερους μεθόδους αυτοίασης.

Η ευεξία γέλιου είναι ένα σύστημα διαλογιστικού αυτοσχεδιασμού, όπου μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις ομαδικότητας και σύνδεσης, επιδιώκουμε να έλθουμε σε επαφή με τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και να αποκτήσουμε θετική στάση απέναντι στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και διεξοδικά τεκμηριωμένη μέθοδο, η οποία συμβάλλει στην ίαση του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος. Η εκπαίδευση ανοίγει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης και της αυτοβελτίωσης.

Τα οφέλη του γέλιου  στην υγεία
Το γέλιο επιφέρει αλλαγές στη φυσιολογία του οργανισμού, ως μηχανισμού διαχείρισης και με τη βελτιστοποίηση των διαπροσωπικών σχέσεων. Τα στοιχεία του οφέλους για τη φυσιολογία του οργανισμού μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

• To γέλιο μειώνει το στρες, την ανησυχία και την ένταση και εξουδετερώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
• Αυξάνει τη διάθεση, την αυτοεκτίμηση, την ελπίδα, την ενέργεια και το σφρίγος.
• Ενισχύει τη μνήμη, τη δημιουργική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.
• Βελτιώνει τη διαπροσωπική διαντίδραση, τις σχέσεις, την έλξη και την εγγύτητα.
• Αυξάνει τη φιλικότητα, την αλληλοβοήθεια, βοηθάει στο χτίσιμο της ταυτότητας της ομάδας, στην αλληλεγγύη, τη συνεκτικότητα.
• Προωθεί την ευζωία.
• Βελτιώνει την ποιότητα ζωής και τη φροντίδα των ασθενών.
• Εντείνει το κέφι και είναι μεταδοτικό.