Αθωώθηκε ο πρώην προϊστάμενος του Κτηματολογίου της Ρόδου

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην προϊστάμενος του Κτηματολογίου, ένας συμβολαιογράφος και ένας ιδιώτης από την Αθήνα οι οποίοι κατηγορούνταν για ψευδή βεβαίωση τη μορφή της υπεξαγωγής και ηθική αυτουργία από κοινού στην πράξη αυτή.

Η υπόθεση αφορά αίτηση μεταγραφής συμβολαιογραφικής πράξης διορθώσεως του συμβολαιογράφου με την οποία διορθώθηκε άλλο συμβόλαιο με αντικείμενο την παράταση επαγγελματικής μίσθωσης αγροτεμαχίου σε χωριό της Ρόδου. Ο πρώην προϊστάμενος του Κτηματολογίου κατηγορούνταν ότι αντικατέστησε τα αρχικά συμβόλαια με ηθικούς αυτουργούς τους δύο άλλους συγκατηγορούμενούς του.

Χθες κατά την ακροαματική διαδικασία, στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας είπε μεταξύ άλλων πως δεν αποδείχτηκε η διάπραξη τέτοιας πράξης, η οποία δεν συνίσταται και ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Κώστας Σαρρής και Νίκος Κουβουκλιανός.