«Ό,τι και να τραγουδήσω σκέφτομαι τη Ρόδο...»! (βίντεο)

Στη Ρόδο τους ταξιδεύει  πάλι όλους με το «Ετοιμάσου» το νέο του τραγούδι ο Γιώργος Γιαννιάς.

Σ΄ ένα μαγευτικό ταξίδι που τα πρώτα δευτερόλεπτα δείχνει τις Κάτω Πέτρες και πάει στο Μόντε Σμιθ, στην Παλιά Πόλη, φτάνει στο Μαντράκι, με το νησί των Ιπποτών στα καλύτερά του όπως το δείχνει πάντα ο Γιαννιάς.

Σχεδόν κάθε εβδομάδα στη Ρόδο, κι ας μεγαλώσαν τα φτερά του αφού ηγείται πια μουσικών σχημάτων σε μεγάλα μαγαζιά στην Αθήνα, αλλά στον τόπο του ρίχνει τα λεφτά του και στην οικογένειά του δίνει ακόμα τις εξετάσεις του.

Ένας ωραίος ερωτικός τραγουδιστής, ένας καθαρός άνθρωπος, αφού το βλέμμα είναι σπαθί, που μιλά για τη Ρόδο με πάθος και αφιερώνει και πάλι σ΄ όλους μας το νέο του τραγούδι. 

Πάλι τη Ρόδο δείχνεις στο βιντεοκλίπ του νέου σου τραγουδιού! Ωραία έκπληξη πάλι για εμάς!
Έχω αφιερώσει πέντε βιντεοκλίπ  με τραγούδια μου στη Ρόδο, το «Ετοιμάσου» είναι το έκτο, κι έχει και συνέχεια. Θέλω ανά πάσα στιγμή, κι όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, να προβάλω το νησί μας γιατί, χωρίς υπερβολή, είναι το ωραιότερο.

Δεν βγαίνουν εύκολα νέα τραγούδια και δεν βγαίνουν δίσκοι!
Γενικά δεν βγαίνουν δίσκοι εγώ όμως προσπαθώ, μαζί με τη Heaven Music,  να κρατήσουμε το ρομαντισμό που υπήρχε παλιότερα στη δισκογραφία γι’ αυτό συνεχίζω να βγάζω τραγούδια και δίσκους. Το νέο μου τραγούδι θα περιληφθεί σε δίσκο το επόμενο διάστημα.

Αρέσει, παίζεται ήδη πολύ!
Πράγματι. Είναι σε στίχους και μουσική Λευτέρη Κιντάτου, κι αν δείτε και τα σχόλια κάτω από το τραγούδι είναι καταπληκτικά και νιώθω πολύ χαρούμενος.

Ροδίτης, καθαρός. Τι δεν ξέρουμε για σένα;
Από Αρχάγγελο ο μπαμπάς, από Μαλώνα η μαμά. Γεννήθηκα στην Αμερική  το 1979, το 1981 γυρίσαμε στη Ρόδο, μείναμε στην πόλη, αλλά τα Σαββατοκύριακα και όλα τα καλοκαίρια τα περνούσα στο Χαράκι, το οποίο  εξακολουθεί να είναι ο αγαπημένος μου προορισμός για διακοπές. Σχολείο πήγα στην Αστική και Γυμνάσιο-Λύκειο έκανα στο 4ο. Ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα το οφείλω στην οικογένειά μου.

Η οικογένειά μου ήταν η πρώτη που με πίστεψε, με στήριξε και με στηρίζει ακόμα. Μπαμπάς, μαμά, αδελφή, αδελφός ήταν οι πρώτοι μου θαυμαστές και όταν ήμουν στην  ηλικία των 16 ετών με ώθησαν να ακολουθήσω αυτό για το οποίο νομίζω ότι έχω ταλέντο.
 


Δεν είναι τόσο συνηθισμένο!
Κάθε φορά που βρισκόμασταν όλοι μαζί δεν γλίτωνα από το να τους λέω 4-5 τραγούδια, μετά το φαγητό. Με ενθάρρυναν  τόσο πολύ που μου έλεγαν να κάνω και τις κινήσεις που θα έκανα αν τραγουδούσα μπροστά σε κόσμο. Με τον αδελφό μου, όταν δουλεύαμε στην οικογενειακή μας επιχείρηση, το καθαριστήριο, και σιδερώναμε και πλέναμε, τραγουδάγαμε.

Έχει φωνή ο Τσαμπίκος;
Και βέβαια έχει καλή φωνή, όλη η οικογένεια είμαστε καλλίφωνοι. Ο μπαμπάς μου, με πήρε 16 χρονών από το χεράκι και με πήγε στην πρώτη μου οντισιόν, στον Μανόλη Ρούλιο, στα «Άστρα». Το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο εκείνη την ώρα.

Και σ΄ έσπρωξε πάνω στη σκηνή;
Με τη μία! Είπα το «Ήλιε μου σε παρακαλώ». Πήγαμε πολύ καλά, κι αμέσως έγινε πρόσληψη (γέλια). Τραγούδησα έξι μήνες στη Ρόδο και με τα πρώτα χρήματα που έβγαλα αγοράσαμε μικρόφωνο και κάναμε ένα CD demo, για δειγματισμό. Τότε, με τη βοήθεια ενός Ρόδιου μουσικού του Βαγγέλη Καραβελάκη, ανεβήκαμε στην Αθήνα. Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, στο πουθενά, να χτυπάμε πόρτες σε μαέστρους και επιχειρηματίες. Εκεί ξεκίνησε το ταξίδι.

Για τις γυναίκες είναι πιο εύκολο;
Παίζει ρόλο το ταλέντο και το άστρο που έχει ο καθένας. Το πόσο θέλει κανείς να πετύχει, ανεξάρτητα από το αν είσαι άντρας ή γυναίκα.

Η πρώτη φορά που φάνηκε ότι θα έχεις συνέχεια στο χώρο πότε ήταν;
Το 1999 όταν εμφανίστηκα δίπλα στον Κοντολάζο και την Κατερίνα Στανίση και αμέσως μετά δίπλα στον Αντύπα και την Ευρυδίκη. Από τότε δούλεψα με όλα τα μεγάλα ονόματα, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Μαζωνάκη, Βασίλη Καρά,  Άντζελα Δημητρίου, Σταμάτη Γονίδη…

Και από τότε ηγείσαι σχημάτων σε μαγαζιά όπως και φέτος στο “Frangelico “ που γεμίζει.
Πάμε καλά, δόξα τω Θεώ, έχουμε βγάλει καλά τραγούδια, η προίκα μας είναι καλή. Πάνω απ΄ όλα είναι τα καλά τραγούδια και η συνέπεια στο επάγγελμα.

 


Ωστόσο πάντα επιστρέφεις εδώ!
Δεν έφυγα ποτέ. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έχουμε μαζί με τον Τσαμπίκο τον αδελφό μου.Εδώ είναι η οικογένειά μου, εδώ είναι οι φίλοι μου οι παιδικοί και οι καινούργιοι, από εδώ παίρνω την ενέργεια για να μπορώ να κάνω πράγματα, και όταν ξεκινώ να κάνω κάτι σκέφτομαι αν αυτό θα αρέσει στο νησί μου. Και βέβαια επενδύω τα χρήματά μου εδώ στον τόπο μου, στον οποίο εύχομαι να επιστρέψω κάποτε. Δίνω ακόμα τις εξετάσεις μου σ΄ όλη την οικογένεια. Οι πιο σκληροί κριτές μου και η πιο μεγάλη δύναμη για εμένα είναι αυτοί και τώρα πια και  η δική μου οικογένεια με την Ελευθερία Παντελιδάκη, που μαζί δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο σουξέ μου, το παιδάκι μας  τον Στέφανο  που είναι 15 μηνών.

Το κορίτσι στο νέο σου βιντεοκλίπ ποιο είναι, έχει σχέση με τη Ρόδο;
Είναι ανιψιά μου, ένα πολύ όμορφο κορίτσι η Μαρία Γιαννίκου, η οποία ζει στη Ρόδο και συγχρόνως σπουδάζει ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη, κι έχει την ίδια αγάπη μ΄ εμένα για το νησί και το τραγούδι.­